«Εσφαλμένες επιλογές και πρακτικές» όσον αφορά στην οικονομική πολιτική καταλογίζει στην κυβέρνηση η ΝΔ, διά του αναπληρωτή υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστου Σταϊκούρα, με αφορμή την 4η έκθεση αξιολόγησης του ΔΝΤ.

Ads

«Η 4η Έκθεση Αξιολόγησης της Ελλάδας από το ΔΝΤ επιβεβαιώνει τις αστοχίες στις προβλέψεις και τις αποκλίσεις από τους στόχους για βασικά μεγέθη της οικονομίας, αποτυπώνει τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής», επισημαίνει ο βουλευτής.

Επικαλούμενος τα στοιχεία για την ύφεση, που εκτιμάται στο 3,9% για το 2011 (από 3% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη) και την ανεργία, που εκτιμάται φέτος στο 15,8% (από 14,8% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη) ο κ. Σταϊκούρας κάνει λόγο για αναθεωρήσεις στόχων που δικαιώνουν την κριτική της Νέας Δημοκρατίας, και οι οποίες όπως αναφέρει, «οφείλονται στη λανθασμένη θεραπευτική αγωγή για την αντιμετώπιση των υπαρκτών νοσημάτων της οικονομίας».

«Σήμερα», καταλήγει, «το ζητούμενο είναι να εντείνουμε τις προσπάθειες για δημοσιονομική εξυγίανση και ανάταξη της οικονομίας, σταθεροί στους στόχους αλλά προσανατολισμένοι στην άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας».

Ads