Καθυστέρηση στην εντολή εκταμίευσης των κονδυλίων προς τους Δήμους που αφορούν στην πυροπροστασία αναγνωρίζει το υπουργείο Εσωτερικών, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα. Η χρονοτριβή αποδίδεται στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και στο Λογιστήριο του Κράτους.

Ads

«Το πρόβλημα αυτό επιλύθηκε τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου με συνέπεια να δοθεί άμεσα η εντολή από το Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τη μεταφορά των κονδυλίων στους δικαιούχους ΟΤΑ. Από σήμερα 11 Ιουλίου και μέχρι τις 13 του μηνός θα έχει ολοκληρωθεί η πίστωση όλων των λογαριασμών των Δήμων με τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί για την πυροπροστασία», προστίθεται σε σχετική ανακοίνωση, όπου σημειώνεται ότι «παρά τις μειώσεις χρηματοδότησης των ΟΤΑ, το συγκεκριμένο κονδύλι δεν υπέστη καμία μείωση σε σχέση με τα αποδοθέντα το προηγούμενο έτος (2010) για την πυροπροστασία».

Το ΥΠΕΣ καταλήγει: «Αναγνωρίζουμε ότι η καθυστέρηση δημιούργησε κάποια προβλήματα στην υλοποίηση των δράσεων πυροπροστασίας από την πλευρά των Δήμων αλλά είμαστε βέβαιοι ότι οι υπεύθυνες διοικήσεις τους, με εντατικοποίηση των προσπαθειών τους, θα καλύψουν το κενό».

Πρωταθλητές στην καθυστέρηση εκταμίευσης των απαραίτητων κονδυλίων χαρακτηρίζει τους δήμους η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία συν τοις άλλοις διαπιστώνει ελλείψεις, μιλώντας για 4.125 κενές οργανικές θέσεις. Όπως αναφέρει, 5 ελικόπτερα είναι καθηλωμένα λόγω τεχνικών προβλημάτων και το 20% των οχημάτων του Σώματος είναι άνω της 20ετίας.

Ads