Η πολυαναμενόμενη συνέντευξη του Ντέμη Νικολαΐδη τελικά δεν έβγαλε κάποια μεγάλη είδηση, καθώς τα πιο σημαντικά τα ακούσαμε στο βίντεο δυο λεπτών, όμως κάποια λεγόμενα είχαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Ads

Στην εκπομπή “Το κουτί της Πανδώρας”, η οποία μεταδόθηκε τελικά στις 00:35 το βράδυ και όχι στις 22:00, λόγω συνέντευξης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμο, μίλησαν και γνωστοί δημοσιογράφοι λέγοντας ιστορίες που είχαν ακούσει όλο αυτό το διάστημα.

Για τη συνάντηση που είχε με πρόσωπο της παράγκας εκείνο το διάστημα, τόνισε: “Θυμάμαι ένα περιστατικό που συνέβη το 2006 όταν ήμουν πρόεδρος στην ΑΕΚ με έναν άνθρωπο πολύ διάσημο από την παράγκα Νο 1. Προσπαθούσα να αποφύγω τη συνάντηση μαζί του, γιατί δεν ήξερα το λόγο.

Τελικά το εκμυστηρεύτηκα σε γνωστό δικηγόρο και τελικά τον συνάντησα στο σπίτι του κοινού γνωστού τα μεσάνυχτα. Ήθελα να διαπιστώσω για ποιο λόγο ήθελε να με δει. Αν και όλα αυτά τα φανταζόμουν τελικά σοκαρίστηκα.

Ads

Είχα έναν άνθρωπο μπροστά μου που έκανε βόλτες επί τρεις ώρες και μου εξιστορούσε πώς στηνόταν το πρωτάθλημα από το 1996 ως το 2003. Την περίοδο δηλαδή που έπαιζα. Ούτε ένα παιχνίδι δεν άφηναν στην τύχη του. Άκουγα τον τύπο που εκπροσωπούσε ένα ολόκληρο σύστημα να με κλέβει. Μου έκλεβε όχι απλά χρήματα, αλλά τα συναισθήματά μου, τον κόσμο, όλους και δεν μπορούσα να κάνω και τίποτα.

Μίλησα με δικηγόρο και προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι. Ξεκινήσαμε και πήγαμε στην Αγγλία, επειδή δεν είχα εμπιστοσύνη στις ελληνικές αρχές. Λυπάμαι που το λέω αυτό. Βρήκαμε μια εταιρεία ερευνών την οποία πληρώσαμε κάποια χρήματα και στη συνέχεια μας είπαν ότι για να συνεχίσουν, θα χρειαζόταν ένα ποσό από 700.000 έως 2 εκ. ευρώ. Δυστυχώς δεν είχαμε αυτά τα χρήματα για να συνεχίσουμε”.


“Μας ήθελαν στο παρασκήνιο”

Για τη στάση που κράτησε ως πρόεδρος, είπε: “Είμαι τρομερά χαρούμενος με αυτές τις αποκαλύψεις που έγιναν για τα στημένα. Θυμάμαι όταν μπήκαμε στην ΑΕΚ, σε μια ομάδα που τόσο πολύ αγαπούσαμε, πόσο ξένοι ήμασταν στο σύστημα αυτό. Θυμάμαι ότι μας κατηγορούσε ο Τύπος ότι δεν είμαστε δυνατοί στο παρασκήνιο.

Δεν θέλαμε τίποτα παραπάνω από τα αυτονόητα. Ένα καθαρό ποδόσφαιρο, που θα μπορούν να πηγαίνουν οικογένειες για να το παρακολουθούν. Και αυτό που συμβαίνει τώρα, η προσπάθεια να καθαριστεί ο χώρος, είναι σαν όνειρο για εμάς
“.

Για τα χρήματα της πολιτείας, είπε: “Εγώ από τότε ήμουν ενάντια στο να παίρνουμε χρήματα από το κράτος. Θυμάμαι που με κοιτούσαν σαν ούφο όταν τους το έλεγα. Εμείς στην ΑΕΚ, παρότι και δεν είχαμε χρήματα, κρατικό χορηγό δεν βάλαμε ποτέ. Ήταν φιλοσοφία μας ότι χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου δεν έπρεπε να δίνονται για να λειτουργούν ανώνυμες εταιρείες“.

Για τους οπαδούς, τόνισε: “Οι οπαδοί είναι τα θύματα. Όχι ότι είναι άγιοι, αλλά είναι θύματα. Το σύστημα αφήνει ανθρώπους να γεννούν ελπίδες και τον κόσμο να προσπαθεί μετά να τους προστατέψει. Στέλνουν κάποια άτομα να πάρουν την τάδε ομάδα σαν να είναι εργολαβία.

Στο παρελθόν το έβλεπες. Δεν ξέρω πως ακριβώς γινόταν. Του έλεγαν “θα πάρεις κάποια δημόσια έργα αν πάρεις αυτή την ομάδα να ηρεμήσουμε κι εμείς”. Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Κάποια στιγμή καταλαβαίνουν ότι είναι λαμόγιο, φεύγει, μετά έρχεται ένα άλλο, που πάλι καταλαβαίνουν ότι είναι λαμόγιο κι έτσι συνεχίζεται η όλη κατάσταση”.

Κλείνοντας για το ποια είναι η επόμενη μέρα, τόνισε: “Ο πρωταρχικός στόχος είναι να εξολοθρευτεί η μαφία του ποδοσφαίρου που υπάρχει τα τελευταία 20 χρόνια. Το ποδόσφαιρο έτσι όπως είναι στημένο αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να καθαρίσει από μόνο του.

Αυτή είναι η γνώμη μου. Θέλει την κρατική βοήθεια, θέλει την βοήθεια της UEFA, αλλά έτσι όπως είναι στημένο δεν το πιστεύω“.

Πηγή: sport24.gr