Μία από τις πλέον συνηθισμένες αφηγήσεις των επεισοδίων σε διαδηλώσεις, θέλει τους «κουκουλοφόρους ταραξίες» να επιτίθενται με «πέτρες και άλλα αντικείμενα» στις δυνάμεις των ΜΑΤ, τα οποία αναγκαστικά «απαντούν με δακρυγόνα». Τι γίνεται όμως με την –επίσης συνηθισμένη, αλλά όχι και τόσο γνωστή- πρακτική των αστυνομικών, να σηκώνουν τις πέτρες από το έδαφος και να τις πετούν πίσω στους διαδηλωτές, οι οποίοι φυσικά δεν έχουν καμία κάλυψη;

Ads

Εκτός από παράνομη, η ανεξέλεγκτη αυτή συνήθεια των ΜΑΤ θα μπορούσε σίγουρα να χαρακτηριστεί τουλάχιστον δολοφονική. Στις τρομακτικές αυτές αστυνομικές αυθαιρεσίες μπορούν να προστεθούν τόσο η χρήση γκλομπ από την ανάποδη πλευρά, όσο φυσικά και η χρήση χημικών, τα οποία ως γνωστόν είναι απαγορευμένα ακόμα και σε περίοδο πολέμου.

Ο φωτογράφος Δημήτρης Παρθύμος έστειλε στο tvxs.gr μια σειρά από φωτογραφίες-ντοκουμέντα, στις οποίες εμφανίζονται ξεκάθαρα οι άνδρες των ΜΑΤ να πετούν πέτρες προς το πλήθος. Επίσης, τον γύρο του διαδικτύου κάνουν και αρκετά βίντεο, τα οποία αποδεικνύουν πως τα περιστατικά αυτά είναι κάθε άλλο παρά μεμονωμένα.