Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται και σήμερα το δημαρχείο Χανίων, από ομάδα πολιτών που αντιδρούν στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Ads

Οι πολίτες έχουν αναρτήσει πανό στην είσοδο του δημαρχείου και δεν επιτρέπουν σε κανένα την είσοδο, χωρίς ωστόσο εντός του κτηρίου να έχουν προκαλέσει την παραμικρή φθορά.

Αργά χθες το βράδυ στην πόλη των Χανίων προκλήθηκε ένταση, όταν στο στόχαστρο ομάδας που πραγματοποιούσε πορεία, βρέθηκαν τα γραφεία των βουλευτών των Χανίων. Αρχικά η πορεία κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της βουλευτού Ευαγγελίας Κουρουπάκη στην οδό Σκαλίδη όπου διαδηλωτές προκάλεσαν μικρές φθορές.

Στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε προς την οδό Κυδωνιας όπου βρίσκονται τα γραφεία της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και του βουλευτή Χρήστου Μαρκογιαννάκη. Κάποιοι από τους διαδηλωτές προκάλεσαν μικρές ζημιές στην κεντρική είσοδο των γραφείων της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και μεγαλύτερης έκτασης στα γραφεία του Χ. Μαρκογιαννάκη, όπου και εισέβαλαν. Στην συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία των βουλευτών Ευτύχη Δαμιανάκη και Σήφη Βαλυράκη, όπου είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις .

Ads

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομίας, ενώ στην οδό Περίδου όπου βρίσκονται τα γραφεία του κ Δαμιανάκη, έβαλαν φωτιά σε κάδους χωρίς ωστόσο να προκληθούν άλλες ζημιές.

Η πορεία κατέληξε μετά τα μεσάνυκτα στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, ενώ από χθες το βράδυ έξω από τα γραφεία των βουλευτών στα Χανιά υπάρχει αστυνομική παρουσία.

Κινητοποιήσεις και στο Ρέθυμνο

Και στο Ρέθυμνο, πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο, αποδοκιμάζοντας τη στάση κυβέρνησης και βουλευτών μεταξύ αυτών και του βουλευτή Ρεθύμνου και υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα, αναρτώντας πανό αποδοκιμασίας και φωνάζοντας συνθήματα.

Λόγω και των εκτεταμένων επεισοδίων στο νομό Χανίων, έξω από το πολιτικό γραφείο του κ. Όθωνα υπήρχε μεγάλη αστυνομική δύναμη.