«Εκλογίκευση» στους συντελεστές του ΦΠΑ για την εστίαση θα υπάρξει στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο – το οποίο στόχος είναι να παρουσιαστεί το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβριο-, όπως δήλωσε την Τρίτη στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ads

Σύμφωνα με τον υπουργό, εφόσον αποκατασταθεί η ισορροπία στα μεγέθη του προϋπολογισμού τα μέτρα του εφαρμοστικού δεν αποκλείεται να ανασταλούν από το φθινόπωρο και να ισχύσει το νέο φορολογικό.

Ερωτηθείς αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε ότι στη συνεδρίαση του ΚΤΕ είχε μιλήσει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για «εθνική υποχρέωση» και ότι «για κομματική πειθαρχία δεν ξέρω, να ρωτήσετε το κόμμα».

Επίσης ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε για την τηλεδιάσκεψη που είχε με την Ελβετίδα ομόλογό του για το θέμα των καταθέσεων. Όπως ανέφερε, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία ήδη βρίσκονται σε προωθημένες συζητήσεις με την Ελβετία για να την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τον εντοπισμό των καταθέσεων, και ότι στο γκρουπ αυτό θέλουμε να ενταχθούμε κι εμείς.

Ads

«Ο χρόνος δεν μετρά συμβατικά. Νιώθω ότι είμαι στο υπουργείο ένα χρόνο, ειδικά μετά την συνεδρίαση της Ευρωομάδας (Eurogroup), που κράτησε είκοσι ώρες», σημείωσε επίσης ο κ. Βενιζέλος.