Την κήρυξη 48ωρης γενική απεργίας κατά τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή, αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Κινητοποιήσεις το περιεχόμενο των οποίων θα αποφασίσει η εκτελεστική επιτροπή της Συνομοσπονδίας, θα γίνουν και κατά την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων.

Ads

Αποφασίστηκε επίσης ότι στις 21 Ιουνίου, ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης των συνδικάτων, θα πραγματοποιηθεί διάβημα διαμαρτυρίας στα γραφεία της ευρωπαϊκής ένωσης στην Αθήνα ενώ αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει στην ευρωδιαδήλωση την ίδια ημέρα στο Λουξεμβούργο.

Την ίδια μέρα έχει προαναγγείλει κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος και η ΑΔΕΔΥ.

Στο μεταξύ, η ΓΕΝΟΠ ζητά συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου, εν όψει των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει κατά της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι από το αποτέλεσμα των συναντήσεων θα εξαρτηθεί η πορεία των κινητοποιήσεων.

Ads

Όπως σημειώνει, η συνάντηση πρέπει να γίνει εκ των πραγμάτων μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι, δεδομένου ότι από τα ξημερώματα της Δευτέρας έχουν αποφασιστεί επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες.