«Το ζήτημα δεν είναι απλά να φύγει η κυβέρνηση, αλλά να φύγει και όλη αυτή η πολιτική που οδήγησε σε μνημόνια και που αυτή τη στιγμή απειλεί με μεσοπρόθεσμα προγράμματα», ανέφερε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο 105,5, ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Δημήτρης Βίτσας και τόνισε την ανάγκη ενότητας των αριστερών δυνάμεων.

Ads

«Σήμερα, προβάλλει για άλλη μια φορά η αναγκαιότητα της ενωτικής δράσης της αριστεράς, όλων των αριστερών σοσιαλιστών που ξεμπλέκουν από την πολιτική του μνημονίου του ΠΑΣΟΚ, των ριζοσπαστών Οικολόγων» υπογράμμισε ο Δ. Βίτσας και πρόσθεσε «θεωρώ ότι είμαστε εκείνη η δύναμη που έγκαιρα προβλέψαμε και προτείναμε τις λύσεις που χρειάζονται».

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει πια άλλος δρόμος από αυτόν των εκλογών. Τον επέβαλαν οι πλατείες, τον επέβαλαν οι αγώνες των εργαζομένων. Και σήμερα για μας, δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά η ενωτική διάθεση και η ενωτική μάχη και με την κοινωνία, αλλά ιδιαίτερα με τις δυνάμεις της αριστεράς και το τόξο, το μπλοκ που έχουμε εμείς προτείνει. Έχει μεγάλη σημασία να αντιληφθούν και οι ηγεσίες των άλλων κομμάτων ότι αυτός είναι ο δρόμος. Ιδιαίτερα αναφέρομαι στην ηγεσία του ΚΚΕ, το οποίο δεν μπορεί και δεν πρέπει να κρατά αυτή τη διαχωριστική στάση, αλλά να ενώσει ή να ενωθεί μ΄ αυτό το πάνδημο αίτημα».

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά. Και πρέπει να αξιολογήσουμε τα βασικά στοιχεία. Το πρώτο και βασικότερο στοιχείο είναι ότι ο λαός στις πλατείες γράφει αυτή τη στιγμή ιστορία. Άρα έχει μεγάλη σημασία αυτή η μάχη να συνεχιστεί μέχρι να δοθεί λύση, μέχρι να φύγει δηλαδή αυτή η κυβέρνηση» συμπληρώνει ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ και καταλήγει: «Ζήσαμε στιγμές εχθές που αποδείχτηκε ποια είναι η δύναμη του ίδιου του λαού που, με αντοχή και αποφασιστικότητα, μπορεί να επιβάλει πραγματικά δημοκρατικές και αξιοπρεπείς λύσεις. Λύσεις που θα ανατρέπουν αυτό το πολιτικό σύστημα που έχει κάτσει στο κεφάλι μας και παράγει πολιτικές εντυπωσιασμού, με εκβιασμούς, κόλπα και μπλόφες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική κατάσταση και τις σημερινές ανάγκες».

Ads