Μέλη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κατέλαβαν από τις 05.00 τα ξημερώματα τα κεντρικά της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη, στο κέντρο της Αθήνας. Υπό κατάληψη τελούν και γραφεία περιφερειών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ads

Από τις πέντε το πρωί σήμερα μέλη της ΓΕΝΟΠ έχουν καταλάβει τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη. Η Ομοσπονδία πέρασε στην κατάληψη διαρκείας και συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ενώ έχει αποφασίσει επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από την ερχόμενη Δευτέρα κατά της περαιτέρω αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.

Καταλήψεις σε Περιφέρειες ανά τη χώρα

Υπό κατάληψη τελούν τα γραφεία των περιφερειών σε Λαμία, Ηράκλειο και Κέρκυρα. Στη Λαμία οι αγανακτισμένοι απέκλεισαν και στη συνέχεια κατέλαβαν τα γραφεία της Περιφέρειας στην πόλη, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στην περιφέρεια της Κέρκυρας.

Ads

Στο Ηράκλειο, πορεία πραγματοποίησαν χιλιάδες διαδηλωτές, και κατόπιν κατέλαβαν τα γραφεία της Περιφέρειας, όπου έχουν κρεμάσει πανό “Τώρα μιλάει ο λαός”. Yπό κατάληψη τελεί και το κτίριο της Περιφέρειας στα Χανιά, σε ένδειξη αλληλεγγύης για τα γεγονότα στην Αθήνα αλλά και ως διαμαρτυρία για την συνολική κατάσταση που επικρατεί.

Υπό κατάληψη τελούν τα γραφεία του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Βασίλη Κεγκέρογλου, ενώ νωρίτερα εκτοξεύτηκαν κατά του κτιρίου αυγά από διαδηλωτές.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στις 15.30 στο κέντρο των Ιωαννίνων, μετά από αποτυχημένη προσπάθεια κατάληψης της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου ομάδα ατόμων επιτέθηκε και στον Περιφερειάρχη, Αλέξανδρο Καχριμάνη, σπάζοντάς του τα γυαλιά. Όταν έφθασαν οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους διαδηλωτές στους γύρω δρόμους, ενώ οι τελευταίοι συγκεντρώθηκαν πάλι στον προαύλιο χώρο της Περιφέρειας.

Αποκλεισμένος βρέθηκε το μεσημέρι, για αρκετή ώρα, ο δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης, όταν ομάδα αγανακτισμένων πολιτών, μετά την απεργιακή πορεία, κατευθύνθηκε προς το Δημαρχείο της πόλης, εισέβαλε στο γραφείο του και απαιτούσε να παραιτηθεί. Η ομάδα των πολιτών, παρέμεινε επί αρκετή ώρα στο γραφείο του δημάρχου, ο όποιος έγινε αποδέκτης και διαφόρων «κοσμητικών επιθέτων», ενώ εκτοξεύτηκαν εναντίον του και μπουκάλια με νερό. Οι πολίτες καλούσαν τον κ. Σκοτινιώτη, ο οποίος στις αυτοδιοικητικές εκλογές στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ, να παραιτηθεί και να καταδικάσει το Μνημόνιο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρία στο κτίριο της ΕΤ-3

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της ΕΤ-3, στη Λεωφόρο Στρατού, πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του κινήματος των «Αγανακτισμένων» στη Θεσσαλονίκη. Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν γιατί, όπως υποστήριξαν, δεν επιτράπηκε σε εκπροσώπους τους να μπουν στο στούντιο, την ώρα που μεταδίδονταν το δελτίο ειδήσεων και να διαβάσουν ανακοίνωση με την οποία θα καλούν σε συμμετοχή στην απεργία και αποχή από οικονομική-καταναλωτική δραστηριότητα.