Αντιπαράθεση σημειώθηκε την Τρίτη μεταξύ του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και του προέδρου του Λα.Ο.Σ. Γιώργου Καρατζαφέρη, με αφορμή το τεταμένο κλίμα στο ΠΑΣΟΚ, μετά και την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή του Γιώργου Λιάνη.

Ads

Ο κ. Λοβέρδος έστειλε μήνυμα μέσα και έξω από το ΠΑΣΟΚ ότι όποιος οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές θα δώσει λόγο στον ελληνικό λαό ενώ ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε τον κ. Παπανδρέου ή να σχηματίσει οικουμενική κυβέρνηση ή διαφορετικά να πάει σε εκλογές. Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος υπογράμμισε ότι είναι ώρα στην οποία η κυβέρνηση καλείται να σταθεί όρθια παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στην κοινωνία και να πάρει πάνω της την επαναδιαπραγμάτευση.

Ο κ. Λοβέρδος, με αφορμή την συζήτηση του νομοσχεδίου του για τις μεταμοσχεύσεις, έκανε λόγο για πολύ κρίσιμη μάχη που δίνει κάθε μέρα η κυβέρνηση, υποστήριξε τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, τόνισε ότι η μόνη λύση που έχουν οι βουλευτές είναι να κάνουν το καθήκον τους και πρόσθεσε ότι τίποτα καλύτερο που να αποτελεί πυξίδα δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Ο κ. Καρατζαφέρης μίλησε για «εξαιρετικά ρευστή κατάσταση», για «κινούμενη άμμο κάτω από τα πόδια της κυβέρνησης» ενώ τόνισε ότι η χρυσή ευκαιρία χάθηκε στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών τότε που έπρεπε, όπως είπε, να βγουν ενωμένοι σε κυβέρνηση συνευθύνης. «Είκοσι επτά χώρες συμφώνησαν να μας δώσουν λεφτά και εμείς 5 δεν συμφωνούμε να τα πάρουμε. Επιβάλλεται, αν δεν υπάρχει δυνατότητα οικουμενικής να πάμε σε εκλογές. Θα πάρουμε ένεση ζωής», συμπλήρωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ads

«Υπάρχει η βαθιά αδυσώπητη αλήθεια από την οποία κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί. Όποιος πάει την χώρα σε εκλογές θα έχει και την ευθύνη και θα δώσει λόγο στον ελληνικό λαό. Περνάμε δύσκολες στιγμές αλλά έχουμε τη πίστη ότι ο δρόμος αυτός είναι ο μόνος που οδηγεί στο επιθυμητό αποτέλεσμα για το καλό της χώρας ενώ όποιος ψευτολεονταρίζοντας και κάνοντας τρικυμία σε ένα ποτήρι θα προστεθεί στη σειρά εκείνων των πολιτικών που δεν φύλαξαν τη χώρα τους», υπογράμμισε ο κ Λοβέρδος.