Η πιο παλιά έκφραση του αντισημιτισμού του Αδόλφου Χίτλερ φανερώνεται σε επιστολή υπογεγραμμένη απο τον ίδιο το 1919, η οποία αποκαλύφθηκε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη απο το Simon Wiesenthal Center. Η αυθεντικότητα της επιστολής, που αποτελεί ντοκουμέντο στην ιστορία φρίκης του Τρίτου Ράιχ, πιστοποιήθηκε το 1988.

Ads

Στην επιστολή, ο Αδόλφος Χίτλερ υποστηρίζει ότι τελικός σκοπός της κυβέρνησης πρέπει να είναι ο εκτοπισμός των Εβραίων. Αναφέρει επίσης τον ιουδαϊσμό ως φυλή (και όχι ως θρησκεία) που βασίστηκε στην ενδογαμία και ενδιαφέρεται μόνο για «το χρήμα και την δύναμη».

Όπως δήλωσε ο ραβίνος Μάρβιν Χίερ, διευθυντής του Simon Wiesenthal Center, «ο Χίτλερ έγραψε αυτή την επιστολή το 1919. Είκοσι δύο χρόνια αργότερα την υλοποίησε ως Καγκελάριος του Τρίτου Ράιχ». Ο Χίτλερ αναφέρει στην επιστολή για τους Εβραίους ότι: «Θέλω να εκτοπιστούν από ένα νομικό σύστημα, βάση του οποίου η κυβέρνηση θα τους διώξει νόμιμα».

Σύμφωνα με τον Χίερ, όταν ο Χίτλερ έγραψε την επιστολή, στις 16 Σεπτεμβρίου του 1919, ήταν 30 χρόνων, βετεράνος του Α Παγκοσμίου Πολέμου και εργαζόταν για την προπαγανδιστική ένωση του γερμανικού στρατού. Ο επόπτης του, Καρλ Μάιρ ήταν εκείνος που τον οδήγησε να γράψει την επιστολή, προκειμένου να ζητήσει διευκρινίσεις απο τον στρατιωτικό κατάσκοπο Γκέμπλιχ για τη θέση του στρατού απέναντι στους Εβραίους.

Ads

Η επιστολή ανακαλύφθηκε από τον Αμερικανό στρατιώτη Ουίλιαμ Ζίγκλερ στα αρχεία των Ναζί κοντά στην Νυρεμβέργη το 1945. Το ίδρυμα Simon Wiesenthal την αγόρασε από ιδιώτη έναντι 150.000 δολαρίων και πρόκειται να την εκθέσει στο μουσείο του στο Λος Άντζελες τον Ιούλιο.