Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των εταιρειών «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Ε» και «T Bank Ανώνυμος Τραπεζική Εταιρεία» (πρώην ΑΣΠΙΣ Bank) αποφάσισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, λόγω συζητήσεων για συγχώνευσής τους.

Ads

Το Χρηματιστήριο Αθηνών κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των εταιριών από σήμερα 9 Ιουνίου 2011 μέχρις ότου το επενδυτικό κοινό ενημερωθεί για το αποτέλεσμα των συνεδριάσεων των διοικητικών συμβουλίων των εταιριών με θέμα τη συγχώνευσή τους και, σε περίπτωση που αποφασισθεί η εν λόγω συγχώνευση, για την προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής.

Στην προηγούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της T Bank (πρώην ΑΣΠΙΣ) το Τ.Τ. κατείχε το 32,9% και η κίνηση συγχώνευσης θεωρείτο αναμενόμενη.

Σημειώνεται πως οι εργαζόμένοι στο Ταχυδρομικο Ταμιευτήριο πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία κατά της περαιτέρω ιδιωτικοποίησής του. Σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν χθες το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι προειδοποίησαν ότι στην περίπτωση που το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πωληθεί στις τρέχουσες αποτιμήσεις, θα κινηθούν νομικά όχι μόνο κατά των πωλητών αλλά και κατά του αγοραστή.

Ads