Βουλευτή του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς συνέλαβε σήμερα ο ισραηλινός στρατός κοντά στην Ναμπλούς στη βόρεια δυτική όχθη. Νωρίτερα, Ισραηλινοί έποικοι επιχείρησαν σήμερα να βάλουν φωτιά σε τζαμί στην κατεχόμενη από το Ισραήλ βόρεια Δυτική ‘Οχθη, προκαλώντας ζημιές στο εσωτερικό του, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας.

Ads

Ο βουλευτής της Χαμάς Αχμαντ αλ Χατζ Αλι συνελήφθη στο σπίτι του σε προσφυγικό καταυλισμό κοντά στη Ναμπλούς, όπως ανακοίνωσαν οι πηγές των παλαιστινιακών πηγών ασφαλείας. Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε εκτός από αυτή τη σύλληψη και τις συλλήψεις 12 ακόμη Παλαιστινίων στη Δυτική ‘Οχθη, για αδιευκρίνιστους λόγους.

Την περασμένη εβδομάδα ο στρατός συνέλαβε δύο ακόμα βουλευτές της Χαμάς στη Δυτική Όχθη, στην Τουλκάρεμ στα βόρεια και σε στρατιωτικό οδόφραγμα κοντά στη Ραμάλα. Συνολικά οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν συλλάβει 12 βουλευτές της Χαμάς,
στη Δυτική Όχθη από τον Οκτώβριο, ανάμεσα τους και έναν πρώην υπουργό τον Ιανουάριο. Σχεδόν όλοι ανήκουν στους 64 κοινοβουλευτικούς και μέλη της κυβέρνησης της Χαμάς που είχαν συλληφθεί από το Ισραήλ μετά την απαγωγή του ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ τον Ιούνιο του 2006 στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Ισραηλινοί έποικοι επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε τζαμί της Δυτικής Όχθης

Ads

Ισραηλινοί έποικοι επιχείρησαν σήμερα να βάλουν φωτιά σε τζαμί στην κατεχόμενη από το Ισραήλ βόρεια Δυτική ‘Οχθη, προκαλώντας ζημιές στο εσωτερικό του, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας.

Οι βάνδαλοι έκαψαν λάστιχα εντός του τεμένους στο χωριό Αλ-Μουγχάγιερ στην βορειοανατολική Ραμάλα προκαλώντας εκτεταμένες φθορές στα χαλιά της προσευχής. Μουτζούρωσαν τους τοίχους γράφοντας το σύνθημα «το τίμημα για το Ελί Αϊν», το όνομα του παράνομου εβραϊκού οικισμού κατά την κατεδάφιση του οποίου είχαν σημειωθεί ταραχές με ισραηλινούς αστυνομικούς την περασμένη εβδομάδα και έγραψαν αντι-αραβικά συνθήματα σε παρακείμενα κτίρια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Εκπρόσωπος του στρατού επιβεβαίωσε την απόπειρα εμπρησμού αναφέροντας ότι η στρατιωτική διοίκηση εξετάζει μήνυση των κατοίκων και ότι η αστυνομία είχε στείλει στο σημείο αυτό ομάδα για να συλλέξει στοιχεία. Εξτρεμιστές έποικοι εδώ και μήνες ακολουθούν μια πολιτική συστηματικών αντιποίνων την οποία αποκαλούν “το τίμημα” που σημαίνει επίθεση σε παλαιστινιακούς στόχους κάθε φορά που οι ισραηλινές αρχές λαμβάνουν μέτρα τα οποία οι έποικοι θεωρούν ότι πλήττουν τον εβραϊκό εποικισμό.