Σε βόμβα οφείλεται, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η έκρηξη που σημειώθηκε γύρω στις 09.15 το πρωί, στην περιοχή Ετιλέρ της Κωνσταντινούπολης, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον επτά ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ενός αστυνομικού. Από τους επτά τραυματίες, οι τρεις είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ads

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στη στάση λεωφορείου κάτω από αερογέφυρα, μία ακριβή συνοικία κυρίως με κατοικίες και καταστήματα, στην ευρωπαϊκή ακτή της Κωνσταντινούπολης. Σοβαρές υλικές ζημιές υπέστησαν και δυο λεωφορεία. Θραύσματα από την έκρηξη έχουν διασκορπιστεί σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το σημείο της έκρηξης.

Η αστυνομία διερευνά τα ακριβή αίτια της έκρηξης, αλλά σύμφωνα με το δίκτυο CNN-Turk, πιθανόν να οφείλεται σε βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων.

Σημειώνεται πως στη γείτονα χώρα η προεκλογική περίοδος (οι εκλογές διεξάγονται στις 12/6) βρίσκεται στο αποκορύφωμά της με τον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν να συγκεντρώνει, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ποσοστό 45%-48%. Το αντιπολιτευόμενο Λαϊκό Κόμμα εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 25%-30%.

Ads