Απαγορευτικό είναι το κόστος ανέλκυσης από το βυθό της Σαντορίνης του ναυαγίου του Sea Diamond, σύμφωνα με τον υπουργό Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη, καθώς, όπως υποστηρίζει ανέρχεται στα 150 εκ. ευρώ, ποσό που δεν έχει τη δυνατότητα το υπουργείο να καταβάλλει. Όπως επισημαίνει ο κ. Διαμαντίδης, το ζήτημα της ανέλκυσης δεν αφορά αποκλειστικά το υπουργείο, αλλά κυρίως βαρύνει την ιδιοκτήτρια εταιρεία καθώς και την ασφαλιστική.

Ads

Ο υπουργός μάλιστα, θέλησε να καθησυχάσει τον κόσμο για το ενδεχόμενο της επιβάρυνσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος, επικαλούμενος επίσημες μετρήσεις που καταδεικνύουν ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως διαρροή επικίνδυνων υγρών.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, που έθεσε σχετική ερώτηση προς το υπουργείο, υποστήριξε πως σύμφωνα με άλλες μετρήσεις έχει διαπιστωθεί διαρροή βαρέων μετάλλων. Κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της αλλά και να αναγκάσει την ιδιοκτήτρια εταιρεία να αντιμετωπίσει τον περιβαλλοντικό κίνδυνο.