Επικίνδυνο για τους μετανάστες είναι το κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι δέχονται αδιακρίτως επιθέσεις από μέλη ακροδεξιών οργανώσεων. Συνολικά 15 τραυματίες, μεταξύ των οποίων οι 13 μετανάστες, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς» εξαιτίας των επεισοδίων.

Ads

Πορεία μελών ακροδεξιών οργανώσεων, που έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης, σημαδεύτηκε από επεισόδια, με τους μετανάστες να καταδιώκονται και να ξυλοκοπούνται, παρά την έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Η πορεία ξεκίνησε από την οδό 3ης Σεπτεμβρίου – η οποία παραμένει κλειστή μέχρι αυτή την ώρα (23:00) – με κατεύθυνση το δημαρχείο Αθηνών στην πλατεία Κοτζιά, με τη συμμετοχή περίπου 1.000 μέλη ακροδεξιών, που φορούσαν κράνη και κρατούσαν καδρόνια. Αφορμή για την κινητοποίηση αποτέλεσε ο θάνατος του 44χρονου από αγνώστους την περασμένη Τρίτη.

Η ακροδεξιοί επιτέθηκαν αδιακρίτως κατά αλλοδαπών, τους οποίους κυνήγησαν στους δρόμους γύρω από το δημαρχείο Αθηνών στην πλατεία Κοτζιά. Συνολικά 48 άτομα προσήχθησαν. Η ένταση συνεχίστηκε και όταν οι διαδηλωτές επέστρεψαν στο σημείο εκκίνησης της πορείας τους στην 3ης Σπετεμβρίου, όπου η περιοχή παραμένει επικίνδυνη για τους μετανάστες, καθώς όποιος περνά από το σημείο δέχεται επίθεση από συγκεντρωμένους. Επίθεση δέχτηκαν και δημοσιογράφοι.

Ads

Συνολικά 15 τραυματίες, οι 13 από τους οποίους μετανάστες έχουν μεταφερθεί ως το βράδυ της Πέμπτης στο νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς». Σύμφωνα με τους γιατρούς φέρουν τραύματα από ξυλοδαρμό, αλλά η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία για τη ζωή τους. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για αρκετούς Κινέζους που φέρουν τραύματα από μαχαιριές στους γλουτούς. Οι άντρες των ΜΑΤ «συμβουλεύουν» τους αλλοδαπούς να αποφεύγουν να περάσουν από το σημείο της συγκέντρωσης.

Σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, από το ΕΚΑΒ, πέντε αλλοδαποί και δύο Έλληνες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Οι περισσότεροι είναι τραυματισμένοι από μαχαίρια ή ρόπαλα.

Ακροδεξιοί επιτέθηκαν και κατά της κατάληψης στη Βίλα Αμαλίας. Οι παρευρισκόμενοι αντιστάθηκαν και κατάφεραν να απωθήσουν τους ακροδεξιούς, ενώ τα ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και προέβησαν σε προσαγωγές.