Συνεχίζεται η αντιπαράθεση του βουλευτή της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκη με το Λα.Ο.Σ., που ξεκίνησε με αφορμή την υπόθεση των υποβρυχίων. Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Λα.Ο.Σ. κατηγορεί τον πρώην υπουργό Άμυνας για «χειροπιαστή», «απρεπή» και «αηδιαστική» χειρονομία, και τον χαρακτηρίζει «λόγω και έργω υβριστή του κοινοβουλευτισμού». Για «προβοκατόρικη» και «αποπροσανατολιστική» ανακοίνωση κάνει λόγο ο κ. Μεϊμαράκης.

Ads

Όπως καταγγέλλει στην ανακοίνωσή του το Λα.Ο.Σ., η χειρονομία έγινε μπροστά στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή «παρουσία πολιτών και δη γυναικών» και «δεν προσβάλλει μόνο τον κοινοβουλευτισμό», αλλά προσβάλλει «τις Ένοπλες Δυνάμεις των οποίων υπήρξε πολιτικός προϊστάμενος, το Ίδρυμα “Κωνσταντίνος Καραμανλής” και εν τέλει τη ΝΔ».

Ο ΛΑΟΣ καλεί εμμέσως τον πρόεδρο της ΝΔ να λάβει μέτρα σε βάρος του πρώην υπουργού και υποστηρίζει ότι «η περαιτέρω ανοχή του κ. Σαμαρά στον “λόγω και έργω” υβριστή του κοινοβουλευτισμού, δεν μπορεί κατά καμία έννοια να συνδυάζεται με τη “νέα εικόνα” που θέλει να περάσει ο πρόεδρος της ΝΔ σήμερα στο Ζάππειο».

Στελέχη του Λα.Ο.Σ. αναφέρουν πως την Τετάρτη έξω από τα γραφεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στο δεύτερο όροφο της Βουλής, συναντήθηκαν τυχαία ο πρόεδρος του Λα.Ο.Σ. και ο πρώην υπουργός Άμυνας. Όπως υποστηρίζουν τα ίδια στελέχη, ο κ. Μεϊμαράκης έκανε απρεπή χειρονομία σε βάρος του κ. Καρατζαφέρη. Ο κ. Καρατζαφερης στη συνέχεια κατήγγειλε το γεγονός στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο.

Ads

Απαντώντας στην ανακοίνωση, συνεργάτες του πρώην υπουργού Ευάγγελου Μεϊμαράκη τη χαρακτήρισαν «προβοκατόρικη» και «αποπροσανατολιστική». Πηγές προσκείμενες στον πρώην υπουργό είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αυτά που υποστηρίζει ο ΛΑΟΣ στην ανακοίνωσή του «ουδέποτε συνέβησαν» και χαρακτήριζαν «ανάξια των περιστάσεων» την περαιτέρω ενασχόλησή τους με το θέμα.

Ο πρόεδρος του Λα.Ο.Σ., σε τηλεοπτικές του δηλώσεις στη συνέχεια επανέλαβε τα περί άσεμνης χειρονομίας του κ. Μεϊμαράκη. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν και την επίσημη παρέμβαση του πρώην υπουργού, κάνει λόγο για δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη που είναι «ανάξιες διάψευσης και προβοκατόρικες».

Ο κ. Μεϊμαράκης σε δήλωσή του ανέφερε ότι οι δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη αποτελούν «προσβολή στον πολίτη» στη σημερινή συγκυρία, και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για «έκδηλο πανικό» από «τη μεγάλη λαϊκή απήχηση που έχει το Ζάππειο II και ο Αντώνης Σαμαράς, και γι’ αυτό έσπευσε πρωί – πρωί να με οδηγήσει σε κοκορομαχία, ώστε να αποπροσανατολιστούμε: Ο ρόλος του πλέον έχει αποκαλυφθεί».

«Με σεβασμό στους πολίτες που δοκιμάζονται» δεν θα τον ακολουθήσει «στο χυδαίο δρόμο που έχει διαλέξει», κατέληξε ο πρώην υπουργός.