Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η σημερινή συνάντηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου με τους προμηθευτές υλικού στα νοσοκομεία, οι οποίοι έχουν επιβάλει εμπάργκο. Οι προμηθευτές, εμφανώς δυσαρεστημένοι από την εξέλιξη της σημερινής σύσκεψης, επιφυλάχτηκαν να αποφασίσουν για την τύχη του εμπάργκο μέσα από τις γενικές συνελεύσεις τους στις επόμενες ημέρες.

Ads

Από την πλευρά του, ο κ. Λοβέρδος ζήτησε ειρήνη μέχρι το τέλος του 2011 για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων. Ακόμη, τους κάλεσε να αποδεχθούν την έκπτωση κατά 20% στις προμήθειες υλικού, αναδρομικά από το Μάρτιο του 2010, ενώ τους ξεκαθάρισε ότι έχει εναλλακτική λύση αν δεν συνεργαστούν.

Ο υπουργός τόνισε ότι θα πάει σε απευθείας προμήθειες από το εξωτερικό και θα ενεργοποιήσει το νόμο για την ανάληψη του συνόλου των προμηθειών από ένα ιδιωτικό φορέα. Ωστόσο, δεν δεσμεύτηκε για την αποπληρωμή τους για το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου χρόνου τονίζοντας τους παράλληλα ότι δεν είναι δικαίωμα τους το εμπάργκο σε βάρος του ΕΣΥ γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, «αν καταρρεύσει το σύστημα θα πέσει πάνω και στο δικό τους κεφάλι».