«Ο,τι χρειάζεται να ξέρουν οι διαγωνιζόμενοι και οι καθηγητές το γνωρίζουν. Ο αριθμός των εισακτέων δεν έχει καμία σχέση με τις εξετάσεις», δήλωσε την Τετάρτη η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι το υπουργείο δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τις θέσεις που διατίθενται φέτος σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Ads

Λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, δεν έχει ανακοινωθεί ο αριθμός των εισακτέων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για δραστική περικοπή του αριθμού των εισακτέων.

Στο μεταξύ, η ΟΛΜΕ ζητά από το υπουργείο Παιδείας να «μην θυσιάσει στο βωμό των περικοπών και τον ευαίσθητο θεσμό πανελλαδικών εξετάσεων». Σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει το υπουργείο ότι προχωρά σε μείωση του συνολικού αριθμού των εξεταστικών κέντρων εξαναγκάζοντας τους μαθητές σε μετακινήσεις, κατάργηση των εξεταστικών κέντρων των εσπερινών σχολείων εξαναγκάζοντας τους εργαζόμενους μαθητές να εξετάζονται το πρωί και κατάργηση των περιφερειακών κέντρων των μαθητών με αναπηρία και ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών που συμμετέχουν στις εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις των Επαγγελματικών Λυκείων. Για τους υποψήφιους της τελευταίας κατηγορίας έχουν οριστεί εξεταστικά κέντρα μόνο στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη.