Λίγο πριν από τις 10 το βράδυ έληξε το θρίλερ με τον πρώην εργαζόμενο της ΛΑΡΚΟ που για περισσότερο από 7 ώρες βρίσκονταν σε ύψος 70 μέτρων στη μεγάλη καμινάδα του εργοστασίου στην Λάρυμνα, απειλώντας να πέσει στο κενό. Ειδικοί διαπραγματευτές μπόρεσαν να πείσουν τον πρώην εργαζόμενο της ΛΑΡΚΟ να κατέβει, ενημερώνοντάς τον παράλληλα ότι το αίτημα του έχει γίνει αποδεκτό από την επιχείρηση και ότι θα του καταβληθούν όσα είχαν συμφωνηθεί. Αυτή την ώρα οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα στην Αταλάντη για κατάθεση.

Ads

Ο 38χρονος είχε ανεβεί στην μεγάλη καμινάδα του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα και απειλούσε να αυτοκτονήσει. Συναγερμός είχε σημάνει στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας οι οποίες έφτασαν στο συγκεκριμένο σημείο και προσπαθούσαν επί ώρες να μεταπείσουν τον εργαζόμενο.

Επιτόπου έσπευσαν και δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία, ενώ συνάδελφοί του από το σωματείο των εργαζομένων προσπαθούσαν να συνεχίσουν το διάλογο μαζί του για να τον πείσουν. Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα διαπραγματευτής της αστυνομικής διεύθυνσης Φθιώτιδας κατόρθωσε να τον πείσει να κατέβει χαμηλότερα από το ύψος που βρισκόταν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είχε αποχωρήσει από την ΛΑΡΚΟ το 2009 και σύμφωνα με την εταιρία “αποχώρησε με αίτηση του”. Ζητά κάποια χρήματα για αποζημίωση τα οποία, όπως επιμένει, δεν έχει λάβει. Στο μεσοδιάστημα από το 2009 μέχρι τώρα δούλευε ως ελεύθερος επαγγελματίας και το τελευταίο διάστημα εκτός από προσωπικά είχε και οικονομικά προβλήματα. Ανέβηκε στην καμινάδα, την ώρα που συνεδρίαζαν τα σωματεία των εργαζομένων και τα εργατικά κέντρα τριών νομών για να συντονίσουν τις κινήσεις τους και να αποτρέψουν την πώληση του εργοστασίου.

Ads