Μία ημέρα μετά τη συμφωνία Χαμάς και Φατάχ για τη δημιουργία μεταβατικής κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από ισραηλινούς αξιωματούχους αλλά και τον πρωθυπουργό Νεντανιάχου, που προειδοποίησε πως η Φατάχ θα πρέπει να διαλέξει ή εμάς ή τη Χαμάς, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε επίθεση με οβίδες στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας τραυματίζοντας αρκετούς Παλαιστίνιους.

Ads

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως «τουλάχιστον τρεις οβίδες ισραηλινών αρμάτων μάχης ερρίφθησαν σε τομέα που βρίσκεται ανατολικά του καταυλισμού προσφύγων του Ελ Μπουρέιτζ, τραυματίζοντας αρκετούς Παλαιστίνιους».

«Ισραηλινά άρματα μάχης έρριξαν οβίδες κατά των τρομοκρατών και τους πέτυχαν τη στιγμή που ετοιμαζόντουσαν να τοποθετήσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς κοντά στο τείχος ασφαλείας» που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το ισραηλινό έδαφος, δήλωσε ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Εν τω μεταξύ, η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Χέιντ Μπρονκ Φάλτον δήλωσε πως η παλαιστινιακή κυβέρνηση παραμένει στη θέση της παρά τη συμφωνία συμφιλίωσης που επετεύχθη ανάμεσα στις δύο κύριες παλαιστινιακές οργανώσεις Φάταχ και Χαμάς, συνεπώς η βοήθεια των ΗΠΑ εξακολουθεί να χορηγείται σε αυτήν. Η Φάλτον σημείωσε ωστόσο ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα εξετάσει εκ νέου το θέμα της βοήθειας αν σχηματιστεί μια νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση.

Ads