Οργή προκάλεσε η χθεσινή είδηση ότι προ δεκαημέρου χάκερς κατόρθωσαν να υποκλέψουν τα προσωπικά δεδομένα των περίπου 70 εκατομμυρίων χρηστών του Playstation Network της Sony. Η εταιρία παραδέχθηκε μόλις χθες την κλοπή ενώ διέκοψε την παροχή των υπηρεσιών του δικτύου. Όσοι έχουν Playstation λοιπόν, καλό θα ήταν να αλλάξουν άμεσα τους κωδικούς τους!

Ads

H Sony παραδέχτηκε χθες την κλοπή των 70 εκατ. χρηστών του δικτύου του Playstation, παρά το γεγονός ότι αυτή έλαβε χώρα εννέα ημέρες νωρίτερα ενώ από την εταιρία έγινε αντιληπτή την περασμένη Τετάρτη.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι οι εισβολείς είχαν πρόσβαση στο ονοματεπώνυμο, στη διεύθυνση, στην ημερομηνία γέννησης, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακόμη και στους κωδικούς πρόσβασης στο δίκτυο. Η εταιρία Sony δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έκλεψαν και τους αριθμούς των πιστωτικών καρτών που ήταν αποθηκευμένοι στους σέρβερ της εταιρείας.

Ο γερουσιαστής του Κονέκτικατ, Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ, ζήτησε εξηγήσεις από την αμερικανική θυγατρική του ιαπωνικού κολοσσού, καθώς και τις διαβεβαιώσεις της ότι θα προστατεύσει όσους καταναλωτές της εμπιστεύτηκαν τα δεδομένα τους.

Ads