Προκαταρκτική έρευνα για να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών περί διαφθοράς και διαπλοκής στο εσωτερικό της ΔΕΘ ΑΕ, που διατύπωσε χθες ο αποπεμφθείς πρόεδρος της εταιρίας, Γιάννης Κωνσταντίνου, διέταξε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, Μαρία Τιντικάκη.

Ads

Ο Γιάννης Κωνσταντίνου κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, μετά την απόφαση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης να ζητήσει τις παραιτήσεις τόσο του ιδίου, όσο και του εκτελεστικού μέλους της διοίκησης, Κωνσταντίνου Μαυράκη, με το αιτιολογικό της πολύμηνης μεταξύ τους δημόσιας αντιπαράθεσης, κατήγγειλε διαπλοκή στον διαγωνισμό, προϋπολογισμού 1,14 εκατ. ευρώ, που «τρέχει» εδώ και λίγους μήνες, με αντικείμενο την πρόσληψη συμβούλου για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ. Παράλληλα, υποστήριξε πως σε μία από τις υποψήφιες εταιρίες, προσελήφθη με σύμβαση αορίστου χρόνου συγγενικό πρόσωπο του Κωνσταντίνου Μαυράκη και κατήγγειλε «παράνομη» αύξηση του μισθού του Κ. Μαυράκη κατά 1.700 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Μαυράκης έκανε λόγο για άνευ προηγουμένου συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του και γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει αγωγή αμέσως μετά το Πάσχα.