Τα κεντρικά γραφεία του Facebook, στην Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια επισκέφθηκε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, επιθυμώντας να αποκτήσει άμεση επαφή με τα δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανών που έχουν υιοθετήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως βασικό τρόπο επικοινωνίας.

Ads

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, καθισμένος δίπλα στο ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, βάλθηκε να εξηγήσει σε χρήστες του Facebook που είχαν συγκεντρωθεί στα γραφεία πώς θα μειωθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ, ύψους 1,4 τρισ. δολαρίων, αλλά και να απαντήσει σε ερωτήσεις που είχαν στείλει αρκετοί από τα 500 εκατομμύρια μέλη του κοινωνικού δικτύου προς αυτόν.

Ορισμένες, μάλιστα, από τις ερωτήσεις ήταν ιδιαίτερα αιχμηρές, όπως: «Πότε θα σταματήσουμε τους ατέρμονους πολέμους;» και «γιατί δεν νομιμοποιείται η χρήση της κάνναβης, η οποία έχει σκοτώσει λιγότερους από ό,τι τα νόμιμα ναρκωτικά;».

Ο Ομπάμα ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ένα βίντεο διάρκειας 32 δευτερολέπτων, προτρέποντας τα 19,3 εκατομμύρια διαδικτυακών του φίλων να πάρουν μέρος στη συζήτηση.

Ads