Κάθε δράμα έχει και την τραγική ειρωνεία μέσα του. Ο πρώην αρχηγός της ΑΕΚ, Νίκος Χατζής ήταν ο καθοριστικός παίκτης στη Ρόδο για να νικήσει ο Ηλυσιακός και να υποβιβαστεί η “Ένωση” στην Α2, για πρώτη φορά στα χρονικά.

Ads

Την ώρα που ο Νίκος Χατζής έβαζε τον Ηλυσιακό μπροστά στο σκορ στη Ρόδο, στα Άνω Λιόσια η ομάδα με την οποία ο ίδιος παίκτης σήκωνε το τρόπαιο της πρωταθλήτριας Ελλάδας, αποχαιρετούσε την μεγάλη κατηγορία.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, μια από τις μεγαλύτερες μπασκετικές δυνάμεις στην Ελλάδα κατέρρευσε. Ο υποβιβασμός της στην Α2 είναι γεγονός, παρά τη νίκη της επί του Πανιωνίου με 76-68. Ο Ηλυσιακός που νίκησε 49-58 τον Κολοσσό, οριστικοποιούσε την πτώση της πάλαι ποτέ “βασίλισσας”.

“Ίσως έτσι να βρει τον δρόμο της, γιατί τόσα χρόνια πάλευε με τα θηρία” δήλωσε ο Νίκος Χατζής, λέγοντας και τη μεγάλη αλήθεια για την ΑΕΚ, που έζησε το δράμα του υποβιβασμού και ενδεχομένως -αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι θα κηρυχθεί πτώχευση και η ομάδα θα πάει στην Β Εθνική- μέσα από μια γενική κάθαρση να ξαναβρεί τον δρόμο της.

Ads

Αυτό, που έμεινε από την τελευταία αγωνιστική είναι, βεβαίως, ο υποβιβασμός της ΑΕΚ, αλλά δεν ήταν το μόνο στοιχείο που μένει. Ο Ολυμπιακός έκανε ρεκόρ 26 νικών. Δεν έχασε ποτέ, κάτι που είχε να γίνει από την σεζόν 1987-88 (ο Άρης 18-0) και δεν έχει ξαναγίνει σε πρωτάθλημα 14 ομάδων. Ο Παναθηναϊκός έκανε ρεκόρ διαφοράς (+70π) στην Α1, με το συντριπτικό 112-42 επί του Πανελληνίου.

Έγινε τετραπλή ισοβαθμία μεταξύ Καβάλας, Κολοσσού, Περιστερίου και Πανιωνίου, στην … 6η θέση! Αυτό το σενάριο δεν ευνόησε τον Πανιώνιο, που έμεινε εκτός πλέι-οφ. Η Καβάλα ήταν 6η, το Περιστέρι 7ο και ο Κολοσσός τερμάτισε στην 8η θέση.
Την 3η θέση πήρε ο ΠΑΟΚ, που δείχνει να έχει προβάδισμα εν όψει της θέσης που οδηγεί στα προκριματικά της Ευρωλίγκας. Η συνέχεια θα δοθεί στα πλέι-οφ.

Η τελική βαθμολογία:

1. Ολυμπιακός 52

2. Παναθηναϊκός 50

3. ΠΑΟΚ 42

4. Άρης 40

5. Μαρούσι 39

6. Καβάλα 38

7. Περιστέρι 38

8. Κολοσσός 38

9. Πανιώνιος 39

10.Ίκαρος 36

11.Ηλυσιακός 35

12.Πανελλήνιος 35

13.ΑΕΚ 34

14.Ηρακλής 31

Τα ζευγάρια των πλέι-οφ:

Ολυμπιακός-Κολοσσός

Παναθηναϊκός-Περιστέρι

ΠΑΟΚ-Καβάλα

Άρης-Μαρούσι

Πηγή: Sport24.gr