Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δείχνει να απολαμβάνει τη ζωή στο “Γκελζενκίρχεν” και την Σάλκε, έχοντας πλέον… “ξεψαρώσει”. Διαβάστε τι είπε για τον Ραούλ και το Champions League.

Ads

Πηγή: Sport24.gr

Ο νεαρός άσος των Γερμανών αναφέρθηκε επίσης στη θέση που αγωνίζεται, την Εθνική Ελλάδας και τις δαφορές μεταξύ Μάγκατ και Ρανγκνικ

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον “NovaΣΠΟΡ FM” για:

τη θέση που αγωνίζεται: “Η θέση μου είναι στόπερ, αλλά από τη στιγμή που μου ζητά ο προπονητής να παίξω ως αμυντικός χαφ, προσπαθώ να βοηθώ την ομάδα μου και πιστεύω πως μπορώ να ανταποκριθώ εξίσου καλά.

Ads

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ο αμυντικός χαφ πρέπει να βγαίνει και μπροστά, να βοηθά την ομάδα του επιθετικά. Έχω ξεψαρώσει και είναι πολύ σημαντικό για έναν νεαρό παίκτη να αγωνίζεται για να αποκτά εμπειρίες. Ο προπονητής μου είπε πως πιστεύει σε μένα, πως με θεωρεί σημαντικό για την ομάδα και όσο συνεχίζω να δουλεύω θα είμαι βασικός”.

τις διαφορές μεταξύ Ραλφ Ράνγκνικ και Φέλιξ Μάγκατ: “Ο Ραλφ Ράνγκνικ είναι ένας προπονητής με διαφορετική φιλοσοφία από τον Φέλιξ Μάγκατ, ο οποίος μας κούραζε πολύ στην προπόνηση. Όμως κι εκείνος έχει σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία μας κι εκεί οφείλεται η πολύ καλή φυσική μας κατάσταση”.

τη συνεργασία του με τον Ραούλ: “Μπορείς να κερδίσεις πολλά δίπλα στον Ραούλ. Είναι μεγάλη προσωπικότητα, άριστος επαγγελματίας και βοηθά πολύ τους συμπαίκτες του. Είναι πολύ σημαντικό για ένα νέο παιδί να έχει τέτοιους συμπαίκτες”.

την προσαρμογή του στη Γερμανία και τη ζωή στο Γκελζενκίρχεν:Δεν είναι και η καλύτερη πόλη για να ζήσει κάποιος, δεν είναι σαν την Ελλάδα. Αλλά εγώ ήρθα εδώ για να παίξω μπάλα και μετά να ξεκουράζομαι στο σπίτι μου. Ο Άγγελος (Χαριστέας) με έχει βοηθήσει πολύ, έχει ζήσει πολλά χρόνια στη Γερμανία και είναι σημαντική η παρουσία του για μένα στην ομάδα. Προσπαθώ σιγά-σιγά να μιλώ μόνο γερμανικά. Κάνω μαθήματα και βελτιώνομαι συνεχώς στη γλώσσα”.

τις αναμετρήσεις με τη Μαν. Γιουνάιτεντ στα ημιτελικά του Champions League: “Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά εδώ που φτάσαμε οι πιθανότητες είναι 50-50 και θα τα δώσουμε όλα για να είμαστε εμείς εκείνοι που θα πάμε στον τελικό. Θα προτιμούσαμε να έχουμε αντίπαλο την Τσέλσι, γιατί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι κάπως καλύτερη ομάδα, αλλά από τη στιγμή που ήρθε στο δρόμο μας η συγκεκριμένη ομάδα, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Φυσικά και κάνω όνειρα για συμμετοχή στον τελικό, αλλά πρώτα έχουμε μπροστά μας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αν τα καταφέρουμε, τότε θα δούμε τον τελικό”.

τη φημολογία περί μεταγραφής του σε μεγαλύτερο σύλλογο: “Δεν με απασχολούν όσα λέγονται και γράφονται. Είναι πολύ καλό μεν να ακούγονται τέτοια πράγματα, αλλά εγώ είμαι παίκτης της Σάλκε, προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου και να δουλεύω σκληρά”.

το ενδεχόμενο κλήσης στην Εθνική Ανδρών: “Σίγουρα θα ήθελα να βρεθώ στην Εθνική ομάδα, αλλά κι αν δεν γίνει αυτό, θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό στην Εθνική Ελπίδων. Αν έρθει κλήση για τους Άνδρες, καλώς να έρθει”