Επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κεντρική εκδήλωση του κόμματος στην Κομοτηνή, κάνοντας λόγο για «θυσίες χωρίς αντίκρισμα» που «αντί να μειώνουν το έλλειμμα στην πραγματικότητα πολλαπλασιάζουν τα λουκέτα, εκτοξεύουν την ανεργία και αυξάνουν το χρέος».

Ads

Πέρσι, είπε ο Αντώνης Σαμαράς, «μας έλεγαν ότι θα μείωναν για το 2010 το έλλειμμα στο 8,2%. Ύστερα μας είπαν ότι θα το συγκρατούσαν στο 9,4%. Τώρα μας λένε ότι το έλλειμμα έφτασε το 10,6%», σημειώνοντας πως στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο προστέθηκαν επιπλέον μέτρα για το 2011, με συνέπεια «από μέτρα ύψους 9 δις ευρώ που προέβλεπε το Μνημόνιο για το 2011, τώρα με τα νέα μέτρα ο λογαριασμός να υπερβαίνει τα 17 δις. Διπλάσια δηλαδή μέτρα απ΄ ότι αρχικά προέβλεψε η Κυβέρνηση και το ΔΝΤ με το Μνημόνιο».

Αναφερόμενος στο Γιώργο Παπανδρέου και τη σημερινή του ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο τόνισε πως ανέγνωσε «μια έκθεση ιδεών», χωρίς να μιλήσει για την «ταμπακιέρα». Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς προέβλεψε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο πακέτο επώδυνων μέτρων για μετά το Πάσχα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σχετικά με το μέλλον της παράταξής του, έκανε λόγο για τη σύναψη μιας συμφωνίας εμπιστοσύνης κι ενός συμβολαίου αξιοπρέπειας με τους Έλληνες πολίτες, που θα προάγουν μια νέα πολιτική και θα οδηγήσουν τη χώρα στην οικονομική ανάκαμψη.

Ads

«Η ΝΔ έχει ρεαλιστικό σχέδιο διεξόδου από την κρίση, που δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα», τόνισε και ανέφερε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην ισονομία μεταξύ των πολιτών. «Συνένοχοι σε μια καταστροφική πολιτική δεν πρόκειται να γίνουμε. Αν ο κ. Παπανδρέου θελήσει να εκβιάσει ακόμα και με εκλογές, τον εκβιασμό του δεν πρόκειται να το δεχθούμε. Του το λέμε από τώρα, για να μη μπει στον κόπο», τόνισε.

Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη θέσπιση μιας σύγχρονης μειονοτικής πολιτικής, ανάμεσα στους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους. «Πιστεύω ακλόνητα ότι στη Θράκη έχουμε χρέος να οικοδομούμε διαρκώς, ένα Μοντέλο Ανοιχτής Δημοκρατικής Κοινωνίας, που θα σέβεται απόλυτα τη διαφορετική γλώσσα, τη διαφορετική πίστη, τη διαφορετική καταγωγή», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ. διαβεβαιώνοντας πως η παράταξή του, η οποία, όπως είπε, θεμελίωσε την πολιτική της ισονομίας και της ισοπολιτείας στη Θράκη, θα συνεχίσει να εργάζεται με συνέπεια για τον ίδιο στόχο.