Το tvxs.gr χαρίζει δύο διπλές προσκλήσεις για τη συναυλία του κορυφαίου Αφρικανού μουσικού Mulatu Astatke, που θα γίνει στην Αθήνα στις 16 Απριλίου, στα δύο πρώτα Μέλη που θα στείλουν e-mail στο [email protected] από τις 11π.μ. μέχρι τις 5μ.μ.

Ads

O «πατέρας» της Ethio-Jazz, γνωστός στο ευρύ κοινό από το soundtrack της ταινίας «Broken Flowers» του Τζιμ Τζάρμους και την περίφημη μουσική συλλογή Ethiopiques, έρχεται για δύο μοναδικά live σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, στις 15 και 16 Απριλίου αντίστοιχα, έχοντας στο πλευρό του μερικούς από τους σημαντικότερους τζαζ μουσικούς από την Αφρική και την Ευρώπη, για να παρουσιάσει τον τελευταίο προσωπικό του δίσκο, «Mulatu Steps Ahead» αλλά και αγαπημένες μελωδίες από τα αμέτρητα αριστουργήματα του!

Ο Mulatu Astatke, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Τζένη Τσιροπούλου για το tvxs.gr με αφορμή τις δύο συναυλίες του, τονίζει την αγάπη του για τη μουσική του και τα όνειρά του: «Υπάρχουν πολλές διαδρομές που θα ήθελα να διανύσει ακόμα η Ethio jazz. Αν πιστεύεις στη μουσική σου αρκετά, δεν τα παρατάς ποτέ. Χρειάστηκε να περάσουν 40 χρόνια για να αναγνωριστεί η Ethio jazz, αλλά απολαμβάνω το ότι υπάρχουν πλέον πολλές ευκαιρίες για τη μουσική μου και είμαι ευγνώμων για αυτό. Νιώθω ότι θα δουλεύω πάνω στη μουσική μου για όλη την υπόλοιπη ζωή μου και πάλι θα έχω κατορθώσει να αγγίξω μονάχα την επιφάνεια των δυνατοτήτων της».

Mulatu Astatke live:

Παρασκευή 15 Απριλίου στο Principal Club Theater στη Θεσσαλονίκη
Τιμή εισιτηρίου: 25e
Προπώληση Εισιτηρίων: Metropolis, TicketHouse

Ads

Σάββατο 16 Απριλίου στο Fuzz club στην Αθήνα
Opening Act: Jan De Van Engel
Τιμή εισιτηρίου: 30e
Προπώληση Εισιτηρίων: Θρι Σιξτι , Floral, Public, TicketHouse
Online Sales: www.ticketpro.gr

Με την Υποστήριξη του Συλλόγου των παιδιών της Αιθιοπίας
www.scea.gr