Ads

Με γκολ του Γουέιν Ρούνεϊ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Τσέλσι στο Λονδίνο και μαζί το προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Ο Άγγλος στράικερ πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 24′, αν και το… μισό γκολ ανήκει στον Ράιαν Γκιγκς, που έκανε φανταστικό κοντρόλ και ασίστ.

Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μάλιστα έσπασε και μία αρνητική παράδοση, καθώς είχε να νικήσει τους “μπλε” στο Λονδίνο από το 2002.

Ads

η Τσέλσι δημιούργησε την πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα στο 19′ με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Ολλανδό πορτιέρο να αποκρούσει σε κόρνερ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ στο 24, ανοίγοντας το σκορ με τον Γουέιν Ρούνεϊ.

Ο Μάικλ Κάρικ στο κέντρο από δεξιά άλλαξε παιχνίδι με μακρινή μπαλιά και βρήκε τον Ράιαν Γκιγκς. Ο Ουαλός έκανε άψογο κοντρόλ, μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Ρούνεϊ πλάσε στην κίνηση και έστειλε την μπάλα χαμηλά στην πέναλτι (αριστερή) γωνία του Πετρ Τσεχ για το 0-1.

Στο 45′ η Τσέλσι έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, καθώς μετά την σέντρα-σουτ του Ντρογκμπά η μπάλα πέρασε από όλους και χτύπησε στο δοκάρι, στην επαναφορά ο Λάμπαρντ πλάσαρε από κοντά, αλλά ο Εβρά έσωσε πάνω στην γραμμή.

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γ. 0-1 (highlights) by 22ios

Το δεύτερο ημίχρονο

Η Μάντσεστερ απείλησε με την σέντρα του Νανί στο 53′, αλλά ο Πετρ Τσεχ έδιωξε με τα άκρα των δαχτύλων του πριν ο Χαβιέρ Ερνάντες πάρει την κεφαλιά μόνος με το τέρμα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι “μπλε” απείλησαν για πρώτη φορά στο 2ο ημίχρονο με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά να πιάνει ανάποδο “ψαλίδι” και την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ.

Ο Φερνάντο Τόρες στο 74′ έπιασε πολύ καλή κεφαλιά μέσα από την περιοχή από σέντρα του Ζοζέ Μποζίνγκουα και ανάγκασε τον Φαν ντερ Σαρ σε εντυπωσιακή απόκρουση, ενώ στο 82′ μπλόκαρε την εκτέλεση φάουλ του Λάμπαρντ.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο Πατρίς Εβρά ανέτρεψε τον Ραμίρες στην περιοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χωρίς με το τάκλιν να βρει μπάλα, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι για τους “μπλε”.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Μποζίνγκουα (79′ Μίκελ), Ιβάνοβιτς, Τέρι, Άσλεϊ, Εσιέν, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Ζιρκόβ (70′ Μαλουντά), Τόρες, Ντρογκμπά (70′ Ανελκά).
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Φαν ντερ Σαρ, Ραφαέλ (51′ Νανί), Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Παρκ Γι-Σουνγκ (94′ Σμόλινγκ), Βαλένσια, Γκιγκς, Ρούνεϊ, Χαβιέρ Ερνάντες (78′ Μπερμπάτοφ).

***στον πάγκο για την Τσέλσι έμειναν οι Τέρνμπουλ, Πάουλο Φερέιρα, Μπεναγιούν και Καλού, ενώ για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οι Κούστσακ, Έβανς, Γκίμπσον και Σκόουλς

Μπαρτσελόνα – Σαχτάρ 5-1

Όπως η Ρεάλ, έτσι και η Μπαρτσελόνα προετοιμάζεται ήδη για τον μεταξύ τους ημιτελικό, καθώς νίκησε με 5-1 την Σαχτάρ στον πρώτο προημιτελικό στην Καταλονία

Σκόρερς: 2′ Ινιέστα, 34′ Ντανιέλ Άλβες, 53′ Πικέ, 61′ Κεϊτά, 86′ Τσάβι / 60′ Ρακίτσκι
Γήπεδο: “Καμπ Νόου”, Βαρκελώνη
Διαιτητής: Κρεγκ Τόμπσον (Σκωτία)

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ για την Μπαρτσελόνα, η οποία άνοιξε το σκορ μόλις στο 2′ με το κοντινό πλασέ του Αντρές Ινιέστα.

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε την πάσα προσπαθώντας να βρει από δεξιά στην περιοχή τον Ντανιέλ Άλβες, η άμυνα έκοψε και ο Ινιέστα στάθηκε τυχερός, καθώς του στρώθηκε η μπάλα, βγήκε μόνος με τον Πιατόβ και τον νίκησε για το 1-0.

Η Σαχτάρ έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες μέσα σε ένα λεπτό για να ισοφαρίσει, αλλά οι Λουΐζ Αντριάνο και Ουΐλιαν ήταν άστοχοι.

Συγκεκριμένα, στο 12′ ο Ντόουγκλας Κόστα έκανε εξαιρετική πάσα και έβγαλε τετ-α-τετ τον Λουΐζ Αντριάνο με τον Βαλντές, αλλά ο Βραζιλιάνος στράικερ αστόχησε, καθώς το πλασέ του ήταν πολύ κακό.

Στο 13′ ο Ντανιέλ Άλβες από δεξιά γύρισε την μπάλα απρόσεκτα στον Βαλντές και ο πορτιέρο της “Μπάρτσα” με δυσκολία πρόλαβε τον Λουΐζ Αντριάνο και έδιωξε με προβολή, εν συνεχεία ο Ουΐλιαν από μακριά προσπάθησε με ψηλοκρεμαστό σουτ να σκοράρει, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 20′ ο Μέσι προσπάθησε να “κρεμάσει” τον Πιατόβ, αλλά ο τελευταίος μπλόκαρε άνετα, ενώ ο Αργεντινός στο 26′ δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά από σέντρα του Ντάνι Άλβες.

Ο Βραζιλιάνος στο 34′ χρίστηκε σκόρερ για 2η φορά φέτος στην διοργάνωση και διπλασίασε τα τέρματα των “μπλαουγκράνα”. Ο Ινιέστα έκανε εντυπωσιακή μπαλιά, ο Άλβες έσπασε το τεχνητό οφ-σάιντ, βγήκε μόνος με τον Πιατόβ, “τσίμπησε” την μπάλα και εν συνεχεία πλάσαρε σε κενό τέρμα για το 2-0.

Μπαρτσελόνα – Σαχτάρ 5-1 (highlights) by 22ios

Το δεύτερο ημίχρονο

Για δεύτερο σερί ματς σκόραρε ο Ζεράρ Πικέ, αυτήν την φορά όμως χωρίς να χρησιμοποιήσει το χέρι όπως με την Βιγιαρεάλ, και έκανε το 3-0 στο 53′.

Από εκτέλεση κόρνερ κόρνερ από δεξιά ο Πικέ βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή και σούταρε στην κίνηση, η μπάλα βρήκε και σε αμυντικό αλλάζοντας πορεία, για να καταλήξει στα δίχτυα του Πιατόβ για τρίτη φορά.

Στο 59′ ο Ρακίτσκι έδωσε ελπίδες στην Σαχτάρ, καθώς σκόραρε με προβολή στο πρώτο δοκάρι έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σρνα από δεξιά, μειώνοντας σε 3-1, αλλά αμέσως η Μπαρτσελόνα πήρε προβάδισμα ξανά 3 τερμάτων.

Αμέσως μετά την σέντρα λοιπόν στο 60′ ο Μέσι τροφοδότησε τον Σεϊντού Κεϊτά και αυτός με άπιαστο σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο αριστερό “γάμα” του Πιατόβ για το 4-1.

Οι Ουκρανοί είχαν την ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο γκολ στο 81′ και να μπουν ξανά στην διεκδίκηση της πρόκρισης, αλλά η μπάλα χτύπησε στην ρίζα του δοκαριού του Βαλντές από το διαγώνιο πλασέ του Λουΐζ Αντριάνο.

Το… κερασάκι στην τούρτα πέτυχε ο Τσάβι στο 86′, διαμορφώνοντας το τελικό 5-1 με κοντινό πλασέ έπειτα από προσπάθεια και ασίστ του Ντανιέλ Άλβες από δεξιά.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Ντανιέλ Άλβες, Πικέ, Μπουσκέτς, Αντριάνο (77′ Μάξουελ), Μαστσεράνο, Τσάβι, Σεϊντού Κεϊτά, Ινιέστα (91′ Άφελαϊ), Μέσι, Βίγια (70′ Πέδρο).
ΣΑΧΤΑΡ: Πιατόβ, Σρνα, Ιστσένκο, Ρακίτσκι, Ρατ, Χούμπσμαν (82′ Εντουάρντο), Μχιταριάν, Ζάντσον (70′ Φερναντίνιο), Ντόουγκλας Κόστα, Ουΐλιαν (75′ Άλεξ Τεϊσέιρα), Λουΐζ Αντριάνο.

***στον πάγκο για την Μπαρτσελόνα έμειναν οι Μίνιο, Γκαμπριέλ Μιλίτο, Τιάγκο Αλκάνταρα και Μπόγιαν, ενώ για την Σαχτάρ οι Χουντζαμόβ, Στεπανένκο, Τσιζόβ και Κομπίν