Απέρριψε το δικαστήριο την προσφυγή της διοίκησης των ΕΛΠΕ κατά της απεργίας των εργαζομένων στον όμιλο, κρίνοντας πως δεν συντρέχουν λόγοι χαρακτηρισμού της απεργίας ως παράνομης και καταχρηστικής. Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ ξεκίνησαν από χθες Κυριακή δεκαήμερη απεργία.

Ads

Η διοίκηση των ΕΛΠΕ σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του ομίλου επιφυλάσσεται για τις επόμενες ενέργειες της. Διευκρινίζει ακόμη ότι η απεργία γίνεται για τη στελέχωση μονάδας του διυλιστηρίου Θεσσαλονίκης και όχι για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

«Το δικαστήριο έκρινε νόμιμη την απεργία, οπότε συνεχίζουμε» τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων των ΕΛΠΕ, Παναγιώτης Οφθαλμίδης, διαβεβαιώνοντας επιπλέον ότι το συνδικάτο θα μεριμνήσει, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα τροφοδοσίας ή φαινόμενα κερδοσκοπίας στην αγορά καυσίμων για δέκα τουλάχιστον ημέρες.
Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, κάνει λόγο για πρόβλημα που ίσως προκύψει στην εκτέλεση των δρομολογίων των πλοίων λόγω της δεκαήμερης απεργίας των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ σε επιστολή της προς τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη.

Υπενθυμίζεται, ότι οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια βρίσκονται σε δεκαήμερη απεργία από χθες λόγω των διαφωνιών τους με την νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, και με αίτημα την πρόσληψη προσωπικού για τις νέες μονάδες της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη και την Ελευσίνα.

Ads