Βαθυσκάφος ανακάλυψε τμήμα του αεροσκάφους της Air France που είχε συντριβεί στον Ατλαντικό πριν περίπου δύο χρόνια, προκαλώντας το θάνατο και στους 228 επιβαίνοντες. Η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες των τμημάτων αυτών σήμερα το μεσημέρι στο Παρίσι ενώ οι ειδικοί πλέον ελπίζουν να εντοπίσουν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους και να διαλευκάνουν τα αίτια του δυστυχήματος.

Ads

Όπως ανακοίνωσε τη νύχτα η υπηρεσία που ερευνά το δυστύχημα, πλοίο που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό και την ανέλκυση του αεροσκάφους, εξοπλισμένο με μη επανδρωμένα βαθυσκάφη, εντόπισε συντρίμμια ενός αεροπλάνου τις τελευταίες 24 ώρες.

Γάλλοι ειδικοί πιστεύουν ότι προέρχονται από το αγνοούμενο αεροσκάφος Airbus A330, ανέφερε η αρμόδια υπηρεσία για την έρευνα και την ανάλυση αεροπορικών δυστυχημάτων (BEA).

«Τα συντρίμμια αυτά ταυτοποιήθηκαν από τους ερευνητές της BEA ως τμήματα του εμπορικού αεροσκάφους Airbus 330-203, που εκτελούσε την πτήση AF 447», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η BEA.

Ads