Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σήμερα σε διαδήλωση στο κέντρο του Καΐρου, στην Αίγυπτο, με κεντρικό σύνθημα «να σωθεί η επανάσταση», που οδήγησε στην ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ. Οι διαδηλωτές ζητούν να «εκκαθαριστεί» η χώρα από τα απομεινάρια του καθεστώτος.

Ads

Το κάλεσμα για τη διαδήλωση πραγματοποίησε ο «συνασπισμός των νέων της επανάστασης», στον οποίο μετέχουν οι οργανώσεις που υποκίνησαν την εξέγερση κατά του Μουμπάρακ. Ο «συνασπισμός των νέων της επανάστασης» κάλεσε τους να κατέβουν στο δρόμο για να ζητήσουν την άμεση δίκη όσων ευθύνονται για τους θανάτους των διαδηλωτών, αλλά και όσων έχουν κατηγορηθεί για διαφθορά.

Παράλληλα, ο «συνασπισμός των νέων της επανάστασης» ζητά την απομάκρυνση από θεσμικές θέσεις των μελών του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος, του πρώην κυβερνητικού κόμματος, και να αποδοθούν στο λαό τα «δισεκατομμύρια που του έχουν κλαπεί».

«Στρατάρχη, στρατάρχη, η νομιμότητα προέρχεται από την Ταχρίρ», φώναζαν οι διαδηλωτές, αναφερόμενοι στον Χουσέιν Ταντάου, τον επικεφαλής του Ανωτάτου Συμβουλίου Ενόπλων Δυνάμεων, που βρίσκεται στην εξουσία της χώρας μετά την πτώση του Μουμπάρακ.

Ads