Περισσότεροι από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη και 93 τραυματίστηκαν, όταν ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο του περιφερειακού συμβουλίου της Σαλαχεντίν στην Τικρίτ, γενέτειρα του πρώην ηγέτη του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα ιατρικές πηγές.

Ads

Πάντως οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας έδωσαν τέλος στην κατάληψη του κτήρίου από τους ενόπλους, όπως δήλωσε ιατρική πηγή. Ο Τζάσιμ αλ Ντουλάιμι, επικεφαλής του ιατρικού κέντρου της Σαλαχεντίν, ανέφερε ότι μεταξύ των νεκρών είναι τρία μέλη του περιφερειακού συμβουλίου και επτά αντάρτες. Νεκρός είναι και ο δημοσιογράφος Σαμπάχ αλ Μπάζι, 30 ετών, που εργαζόταν για το πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο του περιφερειακού συμβουλίου της Σαλαχεντίν στην Τικρίτ και σύμφωνα με τις πληροφορίες κρατούσαν ομήρους.Ο κυβερνήτης της επαρχίας δήλωσε ότι τρεις βουλευτές βρίσκονταν στα γραφεία του περιφερειακού συμβουλίου την ώρα της επίθεσης. Επιπλέον, πριν την εισβολή, οι ένοπλοι φέρονται πυροδότησαν δύο βόμβες που είχαν τοποθετήσει σε αυτοκίνητα έξω από το κτίριο.