Εκατοντάδες συλλήψεις και πολλές εξαφανίσεις καταγγέλλει κόμμα της αντιπολίτευσης στο Μπαχρέιν, σε συνέχεια της βίαιης και αιματηρής καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Κατά το Wefaq, οι κυβερνητικές δυνάμεις συνέλαβαν τις τελευταίες ημέρες περίπου 250 ανθρώπους ενώ άλλοι 44 είναι οι αγνοούμενοι.

Ads

Το κόμμα κατήγγειλε ότι έγιναν επιδρομές σε κατοικίες και συλλήψεις σε μπλόκα όπως και εξαφανίσεις. Μόνο τη Κυριακή και τη Δευτέρα, 35 οικογένειες ανέφεραν ότι έχασαν τη επαφή με μέλη τους, προφανώς μετά τη σύλληψη τους από τις Αρχές.

Το Wefaq διευκρίνισε ότι πολλοί από τους συλληφθέντες δεν ήταν ακτιβιστές οι οποίες μετείχαν στις διαδηλώσεις που άρχισαν με αφορμή τις αντικαθεστωτικές κινήσεις σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ωστόσο η κυβέρνηση του Μπαχρέιν, που ελέγχεται από τους (μειοψηφούντες) σουνίτες επέλεξε να ζητήσει τη βοήθεια άλλων χωρών της Μέσης Ανατολής, όπως της Σαουδικής Αραβίας που έστειλαν στρατεύματα για να καταπνίξουν την εξέγερση. Οι περισσότεροι διαδηλωτές ήταν σιίτες. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση απαγόρευσε τις διαδηλώσεις και εγκατέστησε σημεία ελέγχου σε όλη την πρωτεύουσα Μανάμα.

Ads