Να κλείσει η βάση της Σούδας ζήτησε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης σε ομιλία του κατά τη διάρκεια συναυλίας στην οποία παρουσίασε τους στόχους της οργάνωσης “Σπίθα”.

Ads

Τις θέσεις της κίνησης πολιτών “Σπίθα” στην Κρήτη παρουσίασε το βράδυ του Σαββάτου στο Ηράκλειο ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης σε ομιλία του στο κλειστό στα Δύο Αοράκια. Όπως ανέφερε ο Μ. Θεοδωράκης η ομιλία του και η συζήτηση έγινε για να ακούσει η γενέτειρα του, η Κρήτη, τις θέσεις του. Ζήτησε να κλείσει η βάση της Σούδας, ενώ μίλησε για «κλέφτες με γραβάτα που κλέβουν τον πλούτο της χώρας παραμένοντας ατιμώρητοι».

«Ακούμε, είπε, από τα κυβερνητικά χείλη τη δήλωση, που αναπαράγεται άκριτα από τα μεγάλα συστημικά μέσα ενημέρωσης, ότι ο ρόλος της χώρας μας είναι απλώς… υποστηρικτικός στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης. Λίγο ακόμα θα μας πουν ότι η μία φρεγάτα, το ιπτάμενο ραντάρ, τα δύο ελικόπτερα Σούπερ Πούμα και τα 4 αεροσκάφη F-16 που έθεσε η κυβέρνηση στη διάθεση των συμμαχικών δυνάμεων για την επιβολή της Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων, πετάνε… λουλούδια εναντίον του Καντάφι και ότι στη Σούδα υπάρχει ένας απέραντος ανθόκηπος…».

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τον Πρωθυπουργό να κλείσει τώρα την αμερικανική Βάση της Σούδας, λέγοντας ότι “μόνο έτσι θα πάψει η κυβέρνηση να είναι συνένοχη στις …ανθρωπιστικές δολοφονίες που διαπράττουν αγγλοαμερικάνοι και Γάλλοι σταυροφόροι του πετρελαίου”.

Ads