Στη σύλληψη δύο ατόμων στον Ωρωπό προχώρησε σήμερα η Αστυνομία, μετά από καταδίωξη, όταν αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι ύποπτοι επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο. Πρόκειται για έναν 27χρονο και έναν 32χρονο, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ, τα άτομα αυτά φέρονται να δήλωσαν πως ανήκουν στον «αντιεξουσιαστικό χώρο» ενώ ο ένας εξ αυτών είχε κληθεί να καταθέσει παλαιότερα, καθώς φερόταν να έχει βρεθεί αποτύπωμα του σε κινητό αντικείμενο στο σπίτι ενός εκ των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί από τη περιοχή του Μαρκόπουλου Ωρωπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο διαρρηκτικά εργαλεία, κλειδιά σπιτιών και 150 ευρώ. Ακολούθησαν έρευνες σε τέσσερα σπίτια, όπου εντοπίστηκαν: τρία πιστόλια, 300 φυσίγγια των εννέα χιλιοστών, ένας πυροκροτητής, ποσότητα δυναμίτιδας, ένα φλόμπερ με κομμένη κάννη, μαχαίρια, κροτίδες και κινητά τηλέφωνα. Τα πιστόλια έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση.

Δικογραφία για την υπόθεση σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ την πορεία των ερευνών παρακολουθεί και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει μέχρι στιγμής κάποιο στοιχείο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, που να εμπλέκει τους δυο συλληφθέντες σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ads