Μία γυναίκα σκοτώθηκε και 34 άτομα τραυματίστηκαν, όταν μία βόμβα εξερράγη κοντά σε στάση λεωφορείων στη δυτική Ιερουσαλήμ, σε εβραϊκή γειτονιά, όπως μεταδίδουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Η γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της αφού διακομίστηκε στο νοσοκομείο Χαντάσαχ.

Ads

Σύμφωνα με τις αρχές, η βόμβα, που ήταν τοποθετημένη σε μία βαλίτσα και είχε τοποθετηθεί σε τηλεφωνικό θάλαμο, εξερράγη κοντά στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων. Το στρατιωτικό ραδιόφωνο του Ισραήλ, μεταδίδει ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ενημερώθηκε για την επίθεση την ώρα που πραγματοποιούσε συνάντηση με 7 υπουργούς της κυβέρνησής του με θέμα τα μέτρα που πρέπει ληφθούν στη Λωρίδα της Γάζας έπειτα από την κλιμάκωση των βίαιων επεισοδίων στην περιοχή.

Η αστυνομία χαρακτήρισε την έκρηξη «τρομοκρατική επίθεση», όρος που χρησιμοποιούν οι αρχές στο Ισραήλ για τις επιθέσεις των Παλαιστινίων. Πρόκειται για την πρώτη τέτοια επίθεση που σημειώνεται στην Ιερουσαλήμ εδώ και δύο χρόνια.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη της ευθύνης για την έκρηξη, η οποία προκλήθηκε σύμφωνα με την αστυνομία, από μία βόμβα που είχε τοποθετηθεί κοντά στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων της Ιερουσαλήμ και σε ένα συνεδριακό κέντρο.

Εν τω μεταξύ, το ισραηλινό στρατιωτικό ραδιόφωνο, μετέδωσε ότι από τη Λωρίδα της Γάζας ερρίφθησαν πολλές οβίδες προς μία βιομηχανική ζώνη,
στην πόλη Ασκελόν, στο νότιο Ισραήλ, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί. Αυτές οι επιθέσεις σημειώθηκαν έπειτα από τις κηδείες οκτώ Παλαιστινίων, ανάμεσά τους και τεσσάρων αμάχων, που σκοτώθηκαν χθες Τρίτη από τα ισραηλινά πυρά.

Ads

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε την επίθεση που σημειώθηκε στην Ιερουσαλήμ καθώς και τις ρίψεις ρουκετών και οβίδων που εκτοξεύθηκαν τις τελευταίες ημέρες από τη Γάζα. «Δεν υπάρχει ποτέ καμία δικαιολογία για την τρομοκρατία. Οι ΗΠΑ καλούν τις ομάδες που είναι υπεύθυνες να δώσουν τέλος σε αυτές τις επιθέσεις αμέσως και υπογραμμίζουμε ότι το Ισραήλ, όπως όλα τα κράτη, έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα», δήλωσε ο Ομπάμα σε γραπτή δήλωσή του. Παράλληλα, εξέφρασε τα συλληπητήρια του για τους θανάτους των Παλαιστινίων στη Γάζα χθες Τρίτη και κάλεσε όλες τις πλευρές να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν τη βία και θύματα μεταξύ των αμάχων. Την επίθεση στην Ιερουσαλήμ καταδίκασε και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.