Έξι άτομα, πέντε άνδρες και μία γυναίκα, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα, συνελήφθησαν στο πλαίσιο κοινής αστυνομικής επιχείρησης της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, σε διαμερίσματα στο Χολαργό και τη Νέα Ιωνία Βόλου. Αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα αύριο. Εν τω μεταξύ, αργά το απόγευμα της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε έρευνα και σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα που φέρεται να είχε ενοικιαστεί από κατηγορούμενο για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, πρόκειται για διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν κάποιοι από τους έξι συλληφθέντες στο Χολαργό και το Βόλο για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Εν τω μεταξύ, αναφορικά με την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες στο διαμέρισμα επί της οδού Ελλησπόντου 53 στη Νέα Ιωνία Βόλου, σύμφωνα με την αστυνομία συνελήφθησαν πέντε άτομα και συγκεκριμένα τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται τρεις άνδρες που, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. καταζητούνταν με εντάλματα σύλληψης, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσίες των Πυρήνων της Φωτιάς».

Ads

Σε βάρος των τριών έχει ασκηθεί μάλιστα ποινική δίωξη για αξιόποινες πράξεις, όπως η συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, η προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών, αλλά και η συμμετοχή σε βομβιστική ενέργεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έπειτα από έρευνα στο διαμέρισμα επί της οδού Ελλησπόντου 53, στη Νέα Ιωνία Βόλου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων τρία καλάσνικοφ, επτά πιστόλια, ένα περίστροφο, στολές αστυνομικών, περούκες, ασύρματοι και φάρος οχημάτων έκτακτης ανάγκης της ΕΛΑΣ.

Ένας ακόμη άνδρας συνελήφθη κατά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα επί της οδού Ορφέως 21 στο Χολαργό, ενώ στο πλαίσιο της εφόδου προσήχθη και μία γυναίκα, η οποία τελικά αφέθηκε ελεύθερη.

Νέες έρευνες το απόγευμα

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας, η αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε έρευνα σε διαμέρισμα που βρίσκεται στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με πληροφορίες το διαμέρισμα, είχε ενοικιαστεί πριν από περίπου ένα μήνα με πλαστή ταυτότητα από κατηγορούμενο για συμμετοχή στους «Πυρήνες». Σε αυτό βρέθηκαν σακ βουαγιαζ με ρούχα καθώς επίσης και ένας υπολογιστής.

Κατά την διάρκεια της ημέρας έγιναν έρευνες της Αντιτρομοκρατικής και σε άλλα σπίτια που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες σε διάφορα σημεία της Αθήνας.