Με απεργίες και καταλήψεις αναμένεται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, αντιδρώντας στην απόφαση της ATEbank να πουλήσει την εταιρεία.

Ads

Εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν σήμερα, στην Αθήνα, με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τον πρόεδρο του Συνασπισμού, Αλέξη Τσίπρα και τον τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, Γιώργο Κασαπίδη, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα έχουν επαφές με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, στη Θεσσαλονίκη, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν πολιτικούς υποστηρικτές στον αγώνα τους για την επιβίωση της βορειοελλαδικής αγροτικής βιομηχανίας.

Την Τρίτη πρόκειται να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στις τρεις μονάδες της εταιρίας, σε Πλατύ, Σέρρες και Ορεστιάδα, προκειμένου να αποφασίσουν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, πιθανότατα την Τετάρτη. Παράλληλα, οι γενικές συνελεύσεις θα συζητήσουν την έγκριση ή μη της διπλής κατάληψης, του κτιρίου των κεντρικών υπηρεσιών της ΕΒΖ και του κεντρικού καταστήματος της ATEBank στη Θεσσαλονίκη, που βρίσκονται στην πλατεία Αριστοτέλους.