Ένας 21χρονος με καταγωγή από το Κόσοβο παραδέχτηκε σήμερα ότι άνοιξε πυρ εναντίον λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν αμερικανοί στρατιώτες, που βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, με αποτέλεσμα να σκοτώσει δύο στρατιώτες να τραυματίσει σοβαρά ακόμη δύο. Υπενθυμίζεται ότι ο 21χρονος συνελήφθη λίγο μετά την εκδήλωση της επίθεσης.

Ads

Πρόκειται για τον Αρίντ Ούκα, ο οποίος γεννήθηκε στην Μιτροβίτσα το 1990. Ο πατέρας του 21χρονου άνδρα δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος από την επίθεση και ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων και τον αμερικανικό λαό. «Είμαι ακόμη σοκαρισμένος, δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη», δήλωσε ο Μουράτ Ούκα σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Reuters από το σπίτι του στη Γερμανία. «Λυπάμαι πάρα, πάρα πολύ για ό,τι συνέβη». «Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου», πρόσθεσε ο Ούκα.

Όπως δήλωσε ο Μπόρις Ράιν υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Έσσης, ο άνδρας είναι εξτρεμιστής ισλαμιστής, αλλά δεν ανήκει σε κάποιοι τρομοκρατικό δίκτυο, ενώ η υπόθεση έχει ανατεθεί στον γενικό εισαγγελέα της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού Hesse Rundfunk, ο δράστης είχε έρθει σε επικοινωνία μέσω Διαδικτύου με ισλαμιστές ιεροκήρυκες, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, ενώ δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine αναφέρει ότι ο δράστης είχε σχεδιάσει πολύ σχολαστικά την επίθεση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» ( Ο Θεός είναι μεγάλος) πριν από την επίθεση, ωστόσο αυτές δεν επιβεβαιώνονται από τις αστυνομικές αρχές.

Ads