Έξι κορυφαίοι καλλιτέχνες συναντιούνται για πρώτη φορά στην ίδια σκηνή, για χάρη της περιοδείας “Burn, Baby, Burn 2011”, η οποία ανοίγει την αυλαία της στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, στις 4 και 5 Μάρτη αντίστοιχα, για να συνεχίσει το ταξίδι της και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Ads

O μπασίστας και ιδρυτικό μέλος των Einstürzende Neubauten, Alexander Hacke, η συνιδρύτρια του βερολινέζικου Love Parade, Danielle De Picciotto, η μούσα του David Lynch και αγγελική φωνή στο Twin Peaks και Blue Velvet, Julee Cruise, οι μουσικοί των The Cramps, Gun Club, The Bad Seeds, Kid Congo Powers και Chris Hughes, καθώς και ο electro-trash-rock’n’roll entertainer Khan Of Finland θα μοιραστούν τη σκηνή σε ένα τρίωρο εκρηκτικό σόου, γεμάτο από αιθέριες μελωδίες, σουρεαλιστικά visuals, μαγευτικά τραγούδια και έντονα beats.

Την αρχή θα κάνει ο Khan, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ηλεκτρονικής, και όχι μόνο σκηνής, παρουσιάζοντας το δικό του εκκεντρικό σόου, για να ενωθεί στη συνέχεια με τον ιστορικό κιθαρίστα Kid Congo Powers και να παρουσιάσουν το project “Kid & Khan”, ένα μείγμα από Blues Rock, Electro & Synth-pop.
Ο Kid έμαθε κιθάρα τυχαία το 1979 από τον Jeffrey Lee Pierce, για να βρεθεί τελικά σε συγκροτήματα όπως οι The Cramps, Gun Club, Nick Cave and the Bad Seeds.

Στη σκηνή θα προσκαλέσουν και τη γυναικεία έκφραση της avant garde κουλτούρας, Julee Cruise, για να παρουσιάσουν μαζί, κομμάτια από το νέο τους άλμπουμ San Jose, που ηχογραφήθηκε ειδικά για αυτή την περιοδεία. H Julee Cruise, με την αγγελική φωνή και τη θεατρική σκηνική παρουσία, ήταν για πολλά χρόνια η μούσα του συνθέτη Angelo Badalamenti και του σκηνοθέτη των σκοτεινών επιτυχιών, David Lynch, επηρεάζοντας με την πορεία της σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως ο Martin Gore των Depeche Mode.

Ο Alexander Hacke δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μπασίστας των Einstürzende Neubauten, “πρωταγωνιστής” στην ταινία του Φατίχ Ακίν “Crossing the Bridge”, συμμετέχει σε αμέτρητα projects και συνθέτει μουσική για ταινίες εδώ και δύο δεκαετίες. Μαζί με την multimedia artist, Danielle de Picciotto και τον ντράμερ Chris Hughes θα μας παρουσιάσουν κομμάτια από το νέο τους άλμπουμ “Hitman’s Heel”, ένα road trip soundtrack από industrial blues ήχους που εξυμνεί τη νομαδική ζωή.

Ads

H μοναδική αυτή βραδιά θα κλείσει με ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα αποκλειστικά για την Burn, Baby Burn Tour, μία καλλιτεχνική σύμπραξη που θα απογειώσει τη μουσική, με όλους τους καλλιτέχνες να αυτοσχεδιάζουν όλοι μαζί στην ίδια σκηνή!

Burn Baby Burn Tour 2011:

4/03 Principal Club, Θεσσαλονίκη
https://www.principalclub.com/index.html
Τιμή εισιτηρίου: 20e

5/03 Fuzz Club, Αθήνα
Πατρ. Ιωακείμ 1, Ταύρος, Πειραιώς & Χαμοστέρνας
Τιμή εισιτηρίου: 30e

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00
Ώρα έναρξης: 21.00

Σημεία Προπώλησης στην Αθήνα:
Θρι Σίξτι Independent Record Store: Ελασιδών 29, Γκάζι, τηλ.: 2103453307
Ticket House: Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς), τηλ.: 2103608366
Floral Books + Coffee: Θεμιστοκλέους 80, τηλ: 210 3800070
Online Sales: www.ticketpro.gr

Στη Θεσσαλονίκη:
Metropolis
Ticket House: Μητροπόλεως 102 τηλ: 2310 264880