Η ιστοσελίδα WikiLeaks, που έχει φέρει το φως της δημοσιότητας χιλιάδες κυβερνητικά απόρρητα έγγραφα, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει χρήματα για να συνεχίσει το έργο της, εγκαινίασε το online κατάστημά της στο spreadshirt.com. Υποστηρικτές του Τζούλιαν Ασάνζ και του Wikileaks, αγοράζοντας από μια ευρεία συλλογή αντικειμένων, συνεισφέρουν με τον τρόπο τους στο σκοπό τους.

Ads

Το online κατάστημα είναι σήμερα “ανοιχτό” σε 16 χώρες της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης. Υπάρχουν διαθέσιμα δεκάδες ενδιαφέροντα σχέδια, όπως η φράση του Τζορτζ Όργουελ, σύμφωνα με την οποία: «Σε καιρούς διεθνούς εξαπάτησης, η διατύπωση της αλήθειας μετατρέπεται σε επαναστατική πράξη», καθώς και άλλα logo και αποφθέγματα που σχετίζονται με το WikiLeaks, τυπωμένα σε καπέλα, μπλουζάκια, κασκόλ κ.α.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ και όλη η ομάδα του WikiLeaks απασχόλησαν ιδιαιτέρως τη δημοσιότητα πέρυσι, όταν διέρρευσαν περισσότερα από 250.000 εμπιστευτικά διπλωματικά έγγραφα, που προκάλεσαν αναστάτωση παγκοσμίως. Το τελευταίο οδήγησε σε μπλοκάρισμα της ροής χρημάτων της ιστοσελίδας, όταν το Δεκέμβριο ο λογαριασμός της στο Paypal καταργήθηκε, με την αιτιολογία της παραβίασης των όρων χρήσης του.

Παρότι δωρεές μπορούν ακόμη να γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του δικηγόρου της Wikileaks, μέσω άμεσως τραπεζικών καταθέσεων ή ταχυδρομικών αποστολών, για τη συνέχιση του σκοπού του, το WikiLeaks χρειάζεται περισσότερους πόρους, στηριζόμενο για το λόγο αυτό και στο online κατάστημα.

Ads