Απόντες από το δικαστήριο, παρά την προηγούμενη απόφασή του για αυτοπρόσωπη εμφάνισή τους, είναι και σήμερα οι κατηγορούμενοι για το διαβόητο «τροχαίο» την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, οι αθλητές και ολυμπιονίκες, Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου.

Ads

Κατά την έναρξη της διαδικασίας η υπεράσπιση του Κώστα Κεντέρη υποστήριξε ότι ο εντολέας της βρίσκεται οικογενειακώς στο εξωτερικό για σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η οικογένειά του.

Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση του δημοσιογράφου της «Ε» Φίλιππου Συρίγου, ο οποίος ανάφερε ότι έλαβε την πληροφορία για «μαϊμού» τροχαίο ατύχημα, από πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος των δυο αθλητών, το οποίο κατονόμασε μάλιστα τον προπονητή Χρήστο Τζέκο ως οργανωτή του τροχαίου.

Όπως αναφέρει το enet.gr, ο δημοσιογράφος επικαλέστηκε το δημοσιογραφικό απόρρητο και δεν κατονόμασε την πηγή του. «Δεν είπα ποτέ ότι οι αθλητές ήταν ντοπέ. Μόνο τις συμπεριφορές και το αποτέλεσμα μπορώ να εξετάσω. Με την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο απέφυγαν τον έλεγχο. Μπορεί να μην υπάρχει σχετικός κανονισμός αλλά δεν είθισται να γίνεται έλεγχος (ντόπινγκ) προς νοσηλευόμενους ασθενείς» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ads

Σχετικά με τον έλεγχο ντόπινγκ υποστήριξε ότι σύμφωνα με δικές του πληροφορίες ήταν διαταγή του τότε πρόεδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, ο οποίος πιέστηκε από τις μεγάλες δυνάμεις του στίβου, που θεωρούσαν ότι οι δύο ολυμπιονίκες τελούσαν υπό διαρκή κάλυψη.

Το δικαστήριο τελικώς ενέμεινε στην απόφαση του για αυτοπρόσωπη κλήση των δυο κατηγορουμένων. Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την 1η Μαρτίου.