Μετά από συγκλονιστικό ματς, ο Ολυμπιακός πέτυχε μεγάλη εκτός έδρας νίκη με σκορ 85-79 επί της Βαλένθια και θα διεκδικήσει την πρωτιά του ομίλου την ερχόμενη εβδομάδα στην Τουρκία.

Ads

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα στο τέλος και με τους Τεόντοσιτς, Νεστέροβιτς και Σπανούλη κατάφεραν να πάρουν τη νίκη μέσα στην Ισπανία.

Ο Τεόντοσιτς με ένα καθοριστικό τρίποντο και μερικές ασίστ αφύπνισε τους “ερυθρόλευκους”, ο Νεστέροβιτς με λέι απ έδωσε ψυχολογία στην ομάδα του ενώ ο Σπανούλης με τρίποντο στα 50” πριν το τέλος “έκοψε” τα πόδια των αντιπάλων του κάνοντας το 76-80.

Με όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ ο Ολυμπιακός κατάφερε να περάσει νικητής από την Ισπανία, παίρνοντας ένα σημαντικό “διπλό” με το οποίο ουσιαστικά καλύπτει την εντός έδρας ήττα από την Φενέρμπαχτσε. Έτσι, την ερχόμενη εβδομάδα στην Τουρκία, θα κριθεί η πρώτη θέση του ομίλου.

Ads

Παναθηναϊκός – Κάχα Λαμποράλ 76-74

Σε ένα πραγματικό “θρίλερ” ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Κάχα Λαμποράλ με 76-74 και έμεινε μόνος πρώτος στον Ε’ όμιλο της Ευρωλίγκα. Οι δυο εύστοχες βολές του Μάικ Μπατίστ σε συνδυασμό με τις δύο άστοχες του Σαν Εμετέριο στο τέλος έδωσαν τη νίκη στους “πράσινους”.

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να επιβάλουν τον ρυθμό τους, απέναντι σε μία ομάδα, η οποία έδειξε ότι ήρθε στην Αθήνα για να κερδίσει και όχι για να υπερασπιστεί τη διαφορά των εφτά πόντων της Ισπανίας.

Το “τριφύλλι” έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα (76-74) παρότι στα τελευταία λεπτά δεν του πήγε τίποτα καλά με την απίστευτη ευστοχία των φιλοξενούμενων και την συμπλήρωση πέντε φάουλ για τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας πλέον φιγουράρουν μόνοι πρώτοι στον όμιλο τους, ενώ η νίκη των Λιθουανών της Λιέτουβος επί της Μάλαγα τους έθεσε ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης μιας θέσης στην πρώτη δυάδα. Πλέον ο Παναθηναϊκός θέλει νίκη επί της Λιέτουβος Ριτας στην Αθήνα και διπλό στη Μάλαγα επί της αδιάφορης ομώνυμης ομάδας για να περάσει ως πρώτος στην επόμενη φάση.

Η μη κάλυψη της διαφοράς δεν επιτρέπει στο “τριφύλλι” το ενδεχόμενο να ηττηθεί σε κάποιο από τα δύο ματς που απομένουν, αν πάντα σημειώσει δύο νίκες και η Καχα Λαμποράλ που τον ακολουθεί.

Πηγή: Sport24.gr