Δεν αποχωρούν από το υπουργείο μέχρι να συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, οι γιατροί, οι οποίοι ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου «διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία». Στο μεταξύ, η κατάσταση της υγείας της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Βαρβάρας Ανεμοδουρά, που τραυματίστηκε το μεσημέρι όταν απωθήθηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ, δεν εμπνέει ανησυχία, αλλά θα παραμείνει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Ads

Την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο Τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος.

Αντιπροσωπεία των γιατρών (γιατροί του ΙΚΑ, νοσοκομειακοί γιατροί, ελεύθεροι επαγγελματίες) συναντήθηκε αρχικά με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας Νίκο Πολύζο, στη συνέχεια με τον υφυπουργό Μιχάλη Τιμοσίδη και τον γραμματέα Δημόσιας Υγείας Αντώνη Δημόπουλο. Ωστόσο οι γιατροί επιμένουν να συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και παραμένουν στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την «απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους εκπροσώπους των Ιατρικών Συλλόγων», ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει ότι «ο υπουργός Υγείας αντί να αποδεχθεί το διάλογο με τους γιατρούς κατέβασε τα ρολά του υπουργείου και έφερε τα ΜΑΤ».

Ads