Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδο απαντώντας σε ερώτηση του ΚΚΕ, δήλωσε ότι εφόσον οι φαρμακοποιοί αρνηθούν να πωλήσουν φάρμακα στη διάρκεια των κινητοποιήσεων, τότε θα διατεθούν φάρμακα από τα νοσοκομεία. Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα υποθέσεις που μετά από έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας εστάλησαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές καθώς καταγράφηκαν ζημιές στο Δημόσιο.

Ads

«Δεν θέλουμε την σύγκρουση. Δεν θα ασχοληθούμε με μέτρα βίαια και συγκρουσιακά. Θα πάρουμε, όμως, μέτρα κοινωνικής διαβίωσης, αν αποφασίσουν να μην χορηγούν φάρμακο τις ημέρες του αγώνα τους. Θα το αντιμετωπίσουμε με προσφυγή στα δημόσια νοσοκομεία. Να σκεφτούν αυτοί που μετέρχονται τέτοιες μορφές αγώνα ότι θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές» ανέφερε ο υπουργός.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι στην περίπτωση που οι φαρμακοποιοί αξιώσουν άμεση πληρωμή των φαρμάκων εκ μέρους των ασφαλισμένων, το δημόσιο θα ανταποκριθεί με άμεσες πληρωμές.

Το Σάββατο το πρωί συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου προκειμένου να αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ads