Το «Δώσε Πάρε» είναι μία ιστοσελίδα όπου ο καθένας μπορεί να πάρει, να δώσει ή να ανταλλάξει αγαθά και υπηρεσίες χωρίς τη χρήση χρημάτων. Μία ιστοσελίδα “ανακύκλωσης” ιδιαίτερα χρήσιμη την περίοδο της οικονομικής κρίσης που παράλληλα επιτελεί ανθρωπιστικό έργο, δωρίζοντας τα αζήτητα αγαθά σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Ads

Η ιστοσελίδα του “Δώσε Πάρε” είναι μία πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενεργή ανακύκλωση αγαθών μεταξύ των μελών της. Μπορεί κανείς μέσω αγγελίας να χαρίσει ή να ανταλλάξει κάποιο αντικείμενο ή υπηρεσία, να πάρει κάτι από αυτά που προσφέρονται ή να ζητήσει κάτι που δεν προσφέρεται ήδη. Απαγορεύεται η πώληση, επιτρέπεται ωστόσο η προσφορά κάποιων υπηρεσιών σε τιμή ευκαιρίας.

Τα μέλη μπορούν ακόμα να ζητήσουν και να προσφέρουν θέσεις εργασίας ή να πληροφορηθούν για άλλες χρήσιμες ιστοσελίδες, ενώ στην ιστοσελίδα περιλαμβάνονται κατηγορίες δημόσιας συζήτησης, προτάσεων και δανειστική βιβλιοθήκη.

Η λογική είναι απλή. Όλοι έχουμε αντικείμενα που θέλουμε να ξεφορτωθούμε, είτε γιατί τα έχουμε βαρεθεί είτε γιατί ήταν κακές επιλογές αγορών είτε γιατί τα έχουμε λάβει ως δώρα. Αντί λοιπόν να τα στοιβάζουμε σε αποθήκες και χωματερές, μπορούμε να τα προσφέρουμε ή να τα ανταλλάξουμε με κάποιον που θα τα εκτιμήσει περισσότερο.

Ads

Ο μόνος όρος είναι να τα αγαθά να είναι σε καλή κατάσταση και όχι πολύ φθαρμένα. Το “Δώσε Πάρε” περιλεμβάνει τα πάντα, από είδη ρουχισμού, καλλυντικά, παιχνίδια και βιβλία μέχρι ηλεκτρικά είδη, έπιπλα, είδη γυμναστικής και ζώα.

Η ιστοσελίδα είναι ελεύθερη, δεν περιέχει διαφημίσεις και δεν επιβάλλει καμία χρέωση. Ο καθένας μπορεί να γίνει μέλος και να ενημερώνεται για οποιαδήποτε αγγελία τον αφορά μέσω e-mail. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που εν μέσω κρίσης είναι πιο δημοφιλής από ποτέ.

Μάλιστα τα αγαθά που μένουν αζήτητα δωρίζονται από τους διοργανωτές της ιστοσελίδας σε φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως το ΚΥΑΔΑ (Κέντρο Υποδοχής Αστέγων Δήμου Αθηνών), το Μ.Κ.Ο. PRAKSIS, το κέντρο πολυτέκνων και την Ιεραποστολή Φιλύρου Θεσσαλονίκης.