Δύο παλαιστίνιοι μαχητές τραυματίστηκαν από τις επιδρομές που εξαπέλυσε τη νύχτα η ισραηλινή πολεμική αεροπορία στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοινώθηκε από παλαιστινιακές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες.

Ads

Τρεις από τις επιδρομές είχαν ως στόχο την πόλη Χαν Γιουνές στα νότια της ελεγχόμενης από τη Χαμάς Λωρίδας, και από αυτές τραυματίστηκαν δύο μαχητές των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ. Επίσης η ισραηλινή αεροπορία εξαπέλυσε επίθεση σε μία σήραγγα στα σύνορα μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου, στο ύψος της Ράφαχ, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Άλλες τέσσερις επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στα βόρεια της Γάζας, μία κατά του καταυλισμού προσφύγων στη Τζαμπαλίγια και οι άλλες στις κοινότητες Μπέιτ Λατίγια, Μπέιτ Χανούν και Ζεϊτούν. Η τελευταία επιδρομή είχε στόχο βάση εκπαίδευσης των Ταξιαρχιών Εζεντίν ελ Κάσαμ.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει τις επιθέσεις. Σύμφωνα με άλλον ισραηλινό εκπρόσωπο, είχε προηγηθεί επίθεση με οβίδες κατά στην Εσκόλ από ομάδα Παλαιστινίων.

Ads