Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει το απόλυτο μέσα στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, ωστόσο οι νίκες στην επαρχία είναι αυτές που του δίνουν το προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ads

Το πρώτο μισό του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Λάρισα και ο Ολυμπιακός με τη νίκη του, έχει εξασφαλίσει μια διαφορά ικανή να του δώσει και πάλι το πρωτάθλημα, εάν φυσικά καταφέρει να την διατηρήσει. Οι Πειραιώτες βρίσκονται πέντε βαθμούς μπροστά από τον Παναθηναϊκό, χωρίς να έχουν φέρει ισοπαλία και έχοντας παράλληλα την καλύτερη επίθεση και άμυνα.

Ας δούμε όμως τα σημαντικότερα στοιχεία που έκαναν και πάλι τον Ολυμπιακό φαβορί για τον τίτλο. Καταρχήν είναι το απόλυτο των νικών στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Οι “ερυθρόλευκοι” μετέτρεψαν και πάλι σε απόρθητο φρούριο το Φαληρικό γήπεδο έχοντας επτά στις επτά νίκες και δεχόμενοι μόλις δύο τέρματα.

Ένα φυσικά σημαντικό στοιχείο για μια ομάδα που θέλει να λέγεται πρωταγωνίστρια. Κατά δεύτερον οι Πειραιώτες, δείχνουν αποφασισμένοι, είτε παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, είτε όχι, να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν στα εκτός έδρας ματς και κυρίως με τις επαρχιακές ομάδες.

Ads

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, πέρασε από έδρες, όπως οι Σέρρες, η Ξάνθη, η Καβάλα και η Λάρισα χωρίς να δεχθεί μάλιστα γκολ, κάτι το οποίο του δίνει το προβάδισμα για τον τίτλο, την στιγμή που άλλοι διεκδικητές, “στραβοπάτησαν”.

Αυτό αν μη τι άλλο δείχνει πως ο Ολυμπιακός είναι πλέον μια ομάδα που ξέρει τι ζητάει από το κάθε ματς, και είναι αποφασισμένος να το πάρει, είτε προσφέρει θέαμα, είτε όχι, όπως στην Λάρισα την Κυριακή.

Άλλωστε το πρωτάθλημα το δίνουν τα παιχνίδια της επαρχίας, καθώς μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός τις δύο από τις τρεις του συνολικά ήττες στον φετινό μαραθώνιο, τις έχει κάνει στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, οι οποίες κόστισαν μόνο το ίματζ της ομάδας και όχι βαθμολογικά.

Επίσης, ο φετινός Ολυμπιακός, μέχρι στιγμής έχει την καλύτερη επίθεση, αλλά και την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα με γκολ 29-7. Και μπορεί να μην έχει στις τάξεις του τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής τον Τζιμπρίλ Σισέ, αλλά έχει κάτι καλύτερο.

Ποιο είναι αυτό; Μα ο επιθετικός πλουραλισμός που διαθέτει η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, καθώς όλοι οι παίκτες του ανά πάσα στιγμή μπορούν να σκοράρουν, σε σημείο μάλιστα, που ο Ισπανός τεχνικός να έχει την δυνατότητα να μην χρησιμοποιεί, πρωτοκλασάτους επιθετικούς που έχει στην διάθεσή του.

Αυτό που χρειάζεται η ομάδα του Βαλβέρδε, είναι η βελτίωση στα εκτός έδρας παιχνίδια, καθώς μέχρι τώρα έχει δείξει ο Ολυμπιακός μακριά από το “Καραϊσκάκη” πως αυτό που την ενδιαφέρει είναι μόνο οι βαθμοί και όχι το θέαμα, όπως έγινε και στην Λάρισα.

Πηγή: Sport24