«Ο Στρος Καν, ένα από τα τσακάλια του ιμπεριαλισμού, μεταχειρίστηκε το λαό στην ομιλία του ως ανεγκέφαλο, ενώ μαζί με τον ομογάλακτό του Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσαν τα ακόμα χειρότερα που έρχονται» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, με αφορμή την επίσκεψη του επικεφαλής του ΔΝΤ.

Ads

«Από την άλλη ο Γ. Παπανδρέου δικαίως δέχτηκε τα συγχαρητήρια των ΔΝΤ – ΕΕ, αφού μαζί τους η κυβέρνηση τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα, σε πρώτη γραμμή τις συλλογικές συμβάσεις, τις εργασιακές σχέσεις, το εισόδημα και τα στοιχειώδη κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Τέρμα πια στο φόβο και στις αυταπάτες. Ξεσηκωμός τώρα ενάντια στην πλουτοκρατία και τους υπηρέτες της» επισημαίνει.

«Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μπορούσε με την παρουσία της να νομιμοποιήσει μια διαδικασία υποβάθμισης των βουλευτών και του ελληνικού κοινοβουλίου» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την ομιλία του επικεφαλής του ΔΝΤ στη Βουλή.

«Το ΔΝΤ και όσοι το εκπροσωπούν, είναι υπεύθυνοι για τη δυστυχία εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη, αφού με τις πολιτικές τους επιλογές οδηγούν τους λαούς σε χρεοκοπία, σε κοινωνική εξαθλίωση, στη φτώχεια στον κοινωνικό αποκλεισμό» επισήμανε.

Ads

Κριτική στην Αριστερά άσκησε πάντως ο ΛΑΟΣ. «Η Αριστερά έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα την κάνει» υποστήριξε ο βουλευτής του κόμματος, Μάκης Βορίδης.

«Η παρουσία του ΔΝΤ στην Ελλάδα δεν ήταν αναπόφευκτη. Η Ελλάδα έπρεπε αποκλειστικά να αναζητήσει λύση στην Ευρώπη. Εκεί που ανήκει» σχολίασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης για την επίσκεψη του Ντομινίκ Στρος Καν στην Αθήνα. «Σήμερα η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, επιβάλλει την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, χωρίς νέο Μνημόνιο, με εκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε ασφυξία, δεν αντέχει άλλα μέτρα» πρόσθεσε.

Να ρίξουν νερό στο κρασί τους οι δανειστές μας σε ότι αφορά στα αιτήματά τους για τον ιδιωτικό τομέα ζήτησε από τον Ντομινίκ Στρος-Καν η Ντόρα Μπακογιάννη σε εικοσάλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του ΔΝΤ καθώς ο τελευταίος αναχωρεί σήμερα από την Αθήνα και η κ. Μπακογιάννη επιστρέφει αύριο από την Κωνσταντινούπολη. Η κ. Μπακογιάννη τάχθηκε επιπλέον υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του Ελληνικού δανείου με λογικά επιτόκια ώστε η χώρα να βγει το ταχύτερο δυνατό στις αγορές.

«Η επικοινωνιακή διάσταση δεν αλλάζει την ουσία. Η φιλοσοφία που μας φέρνει ο κ. Στρος Καν έχει ήδη εφαρμοστεί σε δεκάδες χώρες, με αμφίβολα αποτελέσματα για την οικονομία και με εξαιρετικά οδυνηρό τίμημα για την κοινωνική συνοχή και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Ενδιαφέροντα είναι πάντως όσα καταμαρτυρεί στον κ. Μπαρόζο και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την απουσία ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής προσέγγισης» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι.